Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Δεκ-2007 00:41

  Audiovisual: Ανοίγει το πρώτο multiplex στη Σερβία

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Του Νίκου Χρυσικόπουλου
   

  Ανοίγει τις πύλες του μέσα στα επόμενα 24ωρα το πρώτο multiplex της Audiovisual στη Σερβία. Η εταιρεία που διαχειρίζεται και αναπτύσσει τους πολυκινηματογράφους Ster Cinemas, επεκτείνεται πλέον εκτός της ελληνικής αγοράς με σχέδια για περαιτέρω -πλην της Σερβίας- βαλκανική επέκταση.

   

  Το νέο multiplex των έξι κινηματογραφικών αιθουσών στεγάζεται σε νεόδμητο εμπορικό κέντρο στο Βελιγράδι και αποτελεί τον πρώτο πολύκινηματογράφο της χώρας. Σύμφωνα με τον κ. Α. Βούλγαρη, αντιπρόεδρο και αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Audiovisual, οι προοπτικές στη Σερβία είναι ιδιαίτερα μεγάλες καθώς η αγορά των πολυκινηματογράφων στη χώρα βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Σήμερα στο Βελιγράδι των 1,6 εκατ. κατοίκων λειτουργούν μόλις τρεις κινηματογραφικές αίθουσες παλιάς τεχνολογίας.

   

  Η Audiovisual σχεδιάζει το 2008 να δημιουργήσει ακόμη ένα πολυκινηματογράφο έξι αιθουσών στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, και ένα μεγαλύτερο 12 αιθουσών στο Νέο Βελιγράδι το 2009. Ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο εισόδου και σε νέες αγορές.  Μέχρι σήμερα η Ster Cinemas διέθετε παρουσία μόνον στην ελληνική αγορά με έξι πολυκινηματογράφους και συνολικά 53 αίθουσες.

   

  Σε πρόσφατη έκθεσή της η Piraeus Sec. (σύσταση «υπεραπόδοση», τιμή-στόχος τα 5,70 ευρώ) αναφέρει ότι η επίδοση στο τελευταίο τρίμηνο του 2007 θα αναπληρώσει τα "αδύναμα" τρία προηγούμενα τρίμηνα που εμφάνισε η εταιρεία. Στο εννεάμηνο η εισηγμένη εμφάνισε κύκλο εργασιών αυξημένο κατά 21,3%, EBITDA κατά 1,1% και κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας μειωμένα κατά 27,3%.

   

  Οι αναλυτές της χρηματιστηριακής αναφέρουν πως τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από τον μειωμένο συγκριτικά με άλλες χρονιές αριθμό blockbuster ταινιών. Από την άλλη πλευρά σημειώνουν ότι τα έσοδα από πωλήσεις δικαιωμάτων προβολής ταινιών σε τηλεοπτικούς σταθμούς και οι νέες τηλεοπτικές παραγωγές (10 σειρές και τηλεοπτικά παιχνίδια έναντι τεσσάρων το 2006) που ανέλαβε η θυγατρική On Productions (αύξηση εσόδων 109% το εννεάμηνο) αντιστάθμησαν την υποχώρηση σε άλλες δραστηριότητες.

   

  Σε ό,τι αφορά τα σχέδια για το Allou Fun Park (Ελληνικά Ψυχαγωγικά Πάρκα Α.Ε.), η Piraeus Sec. αναφέρει πως στόχος είναι να αξιοποιήσει την ιδιόκτητη έκταση του πάρκου αναπτύσσοντας νέες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

   

  Παράλληλα η εταιρεία σχεδιάζει να εκμεταλλευθεί το άνοιγμα της νέας αγοράς video on demand (συνδρομητική τηλεόραση) που σταδιακά ενισχύεται και στην Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό συμμετέχει στην κοινοπραξία Digital Age Distribution σε συνεργασία με την εταιρεία πληροφορικής Real Consulting και το Star Channel. Στη συγκεκριμένη αγορά η Audiovisual φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και η δραστηριότητα της Digital Age Distribution αναμένεται να ενισχυθεί με νέες συνεργασίες.
   
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ