16:24 01/11
Berkshire Hathaway: Νέο ρεκόρ ρευστότητας $381,7 δισ. - Καθαρός πωλητής για 12ο συνεχόμενο τρίμηνο
Η οικονομική έκθεση για το γ' τρίμηνο είναι η τελευταία που υπογράφει ο Μπάφετ πριν αποχωρήσει από CEO.
Στην πρώτη θέση κατέταξε την NBGI Private Equity, εταιρεία συμμετοχών της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στο Λονδίνο NBGI, το βρετανικό περιοδικό Ubquote για τις επιτυχημένες επιχειρηματικές κινήσεις της το 2007 στην κατηγορία επενδύσεων μέχρι του ποσού των £50 εκατομμυρίων ανά επένδυση.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για παγκόσμιας εμβέλειας διάκριση από ανεξάρτητο οίκο που εξειδικεύεται στο χώρο του Private Equity και που αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς η διάκριση έγινε μεταξύ ανταγωνιστών με πολύ μεγάλη εμπειρία στην παγκόσμια αγορά των επιχειρηματικών συμμετοχών και ιδιωτικών επενδύσεων. Χαρακτηριστικά το περιοδικό Unquote αναφέρει ότι «η επιλογή της NBGI Private Equity ήταν ομόφωνη από την κριτική επιτροπή» και βασισμένη στα «εξαιρετικά επενδυτικά αποτελέσματα που πραγματοποίησε την παρούσα χρονιά και τα οποία την κατατάσσουν σε μια ξεχωριστή κατηγορία σε σχέση με τους ανταγωνιστές της».
Tο περιοδικό Unquote ακολουθεί αυστηρή διαδικασία επιλογής που περιλαμβάνει τρία στάδια: κατάταξη με βάση τα στοιχεία Ευρωπαϊκών επιχειρηματικών συμμετοχών από το 1990, προσωπικές συνεντεύξεις με επιλεγμένους διαχειριστές, και τελική επιλογή από 12 επαγγελματίες του χώρου που διαθέτουν σημαντική εμπειρία στα θέματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η NBGI Private Equity απέσπασε πρόσφατα και τη διάκριση “Deal of the Year” (To Deal της Χρονιάς) στα Μ&Α Awards για την επενδυτική κίνηση στην Nationwide Autocentres και διεκδικεί περαιτέρω διακρίσεις για την εξαιρετικά κερδοφόρα επένδυσή της στην Superglass η οποία απέφερε κέρδη δεκαπλάσια του ύψους της επένδυσης.
Οι διακρίσεις αυτές επιβεβαιώνουν ότι η Εθνική συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στους ομίλους που σε παγκόσμιο επίπεδο διαθέτουν πιστοποιημένη τεχνογνωσία σε θέματα επιχειρηματικών συμμετοχών.