Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 30-Νοε-2007 17:40

    ΣΑΟΣ (πρώην Γκάλης): Προσπάθειες για έξοδο από επιτήρηση

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Κάθε δυνατή προσπάθεια καταβάλει η εταιρεία ΣΑΟΣ (πρώην Γκάλης),  ώστε να μεταφερθούν οι μετοχές της εταιρείας από την κατηγορία "υπό επιτήρηση". 

    Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά την υποβολή των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της 31/12/2005, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χ.Α. με απόφασή του την 03/04/2006, ενέταξε τη μετοχή της εταιρείας από τις 04/04/2006 στην κατηγορία "υπό επιτήρηση" λόγω αρνητικού EBITDA (-2.196,90 ευρώ), δηλαδή Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, σύμφωνα με το άρθρο 212 του κανονισμού του Χ.Α.

    Σημειώνεται ότι στο τέλος της χρήσης 2006 τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων προέκυψαν θετικά (1.057,19 ευρώ) κριτήριο που καθιστούσε δυνατή την εξαγωγή των μετοχών της εταιρείας από την κατηγορία "υπό επιτήρηση".

    Όπως αναφέρεται, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χ.Α. σε συνεδρίαση του την 07/06/2007 αποφάσισε την παραμονή των μετοχών της εταιρείας μας στην κατηγορία επιτήρησης λόγω της σε εξέλιξη διαδικασίας συγχώνευσης με τη μη εισηγμένη εταιρεία "ΣΑΟΣ Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Σαμοθράκης".

    Σημειώνεται τέλος, ότι  το αίτημα εξόδου από τη κατηγορία Επιτήρησης δύναται να επανεξεταστεί κατόπιν ολοκλήρωσης των διαδικασιών συγχώνευσης και εφόσον απεικονιστεί πλήρως στις οικονομικές καταστάσεις της εισηγμένης εταιρείας και του ομίλου η περιουσιακή διάρθρωση και τα αποτελέσματα όπως αυτά θα διαμορφωθούν μετά τη συμβολή της απορροφώμενης εταιρείας.

     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ