18:51 10/09
Τουρκία και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις: Η Saipem ξεκινά την γ' φάση του πρότζεκτ φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο
Η Τουρκία επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στο υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου Sakarya.
Από την 1η Ιανουαρίου του 2008, η FG Europe θα αναλάβει από 1/1/2008 τη διανομή των προϊόντων Fujitsu, General και Fuji Electric στην αγορά της Τουρκίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Η κίνηση αυτή έγινε μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Fujitsu General.
Η συμφωνία αυτή είναι "ιδιαιτέρα σημαντική για την εταιρεία", λαμβανομένων υπ όψιν, του μεγέθους και των ρυθμών ανάπτυξης που σημειώνει η συγκεκριμένη αγορά.
Μετά τη συμφωνία η F.G. Europe A.E. διαθέτει πλέον κατ΄ αποκλειστικότητα τα προϊόντα της Fujitsu General Ltd σε Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Π.Γ.Δ.Μ.,
Ρουμανία και Τουρκία.
Παράλληλα η Διοίκηση της F.G. Europe A.E. γνωστοποιεί ότι:
- Διαπραγματεύεται την εξαγορά εταιρείας στη Ρουμανία με ισχυρή παρουσία στον τομέα της εισαγωγής και εμπορίας κλιματιστικών.
- Διαπραγματεύεται την ενίσχυση της θέσης της στην Ιταλική αγορά, μέσω συμμετοχής.
Λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, θα γνωστοποιηθούν από την εταιρεία με νεότερη ανακοίνωσή της.