Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 18-Δεκ-2025 09:41

    Βέμπερ κατά Όρμπαν: Δεν χρειαζόμαστε άλλους "εκπροσώπους Τύπου" του Πούτιν στην ΕΕ

    Βέμπερ κατά Όρμπαν: Δεν χρειαζόμαστε άλλους "εκπροσώπους Τύπου" του Πούτιν στην ΕΕ
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Κριτική στον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν για τη φιλορωσική στάση του στον πόλεμο στην Ουκρανία άσκησε ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ, στην προ-σύνοδο της ευρωομάδας την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

    "Η [στάση] του δεν είναι καθόλου εποικοδομητική. Δεν χρειαζόμαστε άλλους εκπροσώπους Τύπου του Πούτιν εδώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση", τόνισε, σύμφωνα με το Politico.

    "Ο Βίκτορ Όρμπαν θέλει να βλάψει τα πράγματα, θέλει να σταματήσει τα πράγματα", σημείωσε.

    Ο Βέμπερ κάλεσε επίσης σε συναίνεση για την υπογραφή του εμπορικού deal με τις χώρες της Mercosur, συμφωνία κατά της οποίας έχουν ταχθεί αρκετές χώρες της ΕΕ, μεταξύ αυτών η Γαλλία του Εμανουέλ Μακρόν.

    "Τώρα ή ποτέ", είπε. Στο τρέχον εμπορικό περιβάλλον, η Mercosur είναι "η τέλεια 'αντι-Τραμπ' συμφωνία", πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στους δασμούς του Αμερικανού προέδρου.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ