Συνεχης ενημερωση
Ο όμιλος αμυντικής βιομηχανίας EFA GROUP συνεχίζει τη δυναμική μετεξέλιξή του σε ένα ενιαίο και εξωστρεφές οικοσύστημα τεχνολογικών λύσεων άμυνας και ασφάλειας, επενδύοντας σταθερά στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια και με στρατηγικό προσανατολισμό βασισμένο στην καινοτομία.
Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, ο Όμιλος, όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε, προχώρησε σε στοχευμένες επενδύσεις στις εταιρίες Wayren και Acromove, για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς ψηφιακών λύσεων πεδίου μάχης και τηλεπικοινωνιών ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση του στην παγκόσμια αγορά.
Παράλληλα, προχωρά στην τοποθέτηση του Δρ. Γρηγόρη Κουτσογιάννη στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO), με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2025, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα προς την ενδυνάμωση της διοικητικής του δομής.
Ο Δρ. Κουτσογιάννης αναλαμβάνει την ηγεσία του ομίλου EFA GROUP σε μια κρίσιμη περίοδο στρατηγικής ανάπτυξης, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της οργανικής και μη οργανικής του πορείας, σε στενή συνεργασία με τις διοικήσεις των εταιριών του EFA GROUP και τις επιμέρους επιχειρησιακές λειτουργίες.
Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας, ο Δρ. Κουτσογιάννης έχει διαγράψει μια διακεκριμένη πορεία σε θέσεις ευθύνης στους τομείς της Μηχανικής, της Διαχείρισης Έργων και της Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης. Έχει υπηρετήσει σε πολυεθνικές εταιρίες, όπως η Lockheed Martin και η L3Harris Technologies, όπου κατείχε πρόσφατα τη θέση του Regional Director για τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, την Ινδία και την Ελλάδα. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Mitsubishi Electric ως Ερευνητής Μηχανικός στους τομείς των ραντάρ και της επεξεργασίας σημάτων.
Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Strathclyde με πτυχίο BEng (Hons) στην Ηλεκτρονική και Ηλεκτρολογική Μηχανική και κάτοχος Διδακτορικού (PhD) στην Επεξεργασία Σημάτων και Τηλεπικοινωνιών, στο πλαίσιο ερευνητικής συνεργασίας με το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.
O Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής του Ομίλου EFA GROUP, δήλωσε: "Ο Δρ. Γρηγόρης Κουτσογιάννης αναλαμβάνει την ηγεσία του EFA GROUP, σηματοδοτώντας τη μετάβαση του Ομίλου σε μια νέα φάση στρατηγικής ανάπτυξης και διεθνούς επέκτασης. Μαζί με την ηγετική ομάδα του EFA GROUP, θα αξιοποιήσει το ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό και την υπάρχουσα τεχνογνωσία των εταιριών μας με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και τη διεύρυνση της παρουσίας μας στις αγορές άμυνας και ασφάλειας διεθνώς".
-
16:08 Θεσσαλονίκη: Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στη Σίνδο για τον συντονισμό των κινητοποιήσεών τους
-
15:51 Ροδόπη: Αυτοκίνητο που μετέφερε μη νόμιμους μετανάστες έπεσε σε χαράδρα – Νεκρό ένα άτομο
-
15:20 Χιλή: Ξεκίνησε η ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές
-
15:04 ΔΕΠΑ Εμπορίας – Naftogaz: Προμήθεια αμερικανικού LNG από τον Δεκέμβριο στην Ουκρανία μέσω Ελλάδας
-
14:48 Ιράν: Η Αμερική δεν είναι έτοιμη για "ισότιμες και δίκαιες" συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα
-
14:38 Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην οδό Αγίων Πάντων - Δύο άτομα στο νοσοκομείο
-
14:38 Ενεργειακή συμφωνία υπέγραψαν Αθήνα και Κίεβο - Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα κόμβος για το αμερικανικό LNG - Β. Ζελένσκι: Ευχαριστoύμε την Ελλάδα και τον Τραμπ
-
14:35 Ν. Χριστοδουλίδης: Αύριο θα ξεκαθαρίσουν αρκετά για τα περαιτέρω στο Κυπριακό
-
14:09 Ιράκ: 8 νεκροί και 9 τραυματίες σε συγκρούσεις για προσωπικές διαφωνίες
-
14:05 Ν. Ανδρουλάκης: Εκατομμύρια πολίτες καλούνται να γίνουν Χάρι Πότερ για να τα βγάλουν πέρα
-
Απόφαση σταθμός του ΣτΕ για τα "μαύρα" στις μεταβιβάσεις ακινήτων
-
Φλέβα χρυσού οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι για τον ΕΦΚΑ
-
Νησιά και μικρές πόλεις σε πρώτο πλάνο: η ΑΒ Βασιλόπουλος μετατρέπει την εποχικότητα σε επενδυτική ευκαιρία
-
Γιατί το Ισραήλ βλέπει την Τουρκία ως εχθρό και γιατί οι ΗΠΑ διαφωνούν
-
Κρασί: Χτίζεται η επόμενη ημέρα του αμπελώνα της Σαντορίνης
-
Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και η στρατηγική του Μαξίμου
-
Ελληνόκτητη ναυτιλία: Ο μεγαλύτερος στόλος στον κόσμο σε μεταφορική ικανότητα
-
Τουρκία: Ο Ιμάμογλου κατηγορείται ότι προκάλεσε ζημιά 16 εκατ. δολαρίων στην Κωνσταντινούπολη μέσω του μετρό
-
Καλώδιο Ελλάδας - Κύπρου: Περιμένοντας τους Αμερικανούς
-
Πάνω από 12,5 δις νέα δάνεια έδωσαν φέτος οι τράπεζες – Ο χάρτης της πιστωτικής επέκτασης
-
Στην Αθήνα ο Ζελένσκι για την νέα ενεργειακή συμφωνία Ουκρανίας - Ελλάδας (12)
-
Απόφαση σταθμός του ΣτΕ για τα "μαύρα" στις μεταβιβάσεις ακινήτων (10)
-
Μ. Χρυσοχοΐδης: Τέλος η ανοχή στην Κρήτη, στις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, στη Greek mafia και στον Ρουβίκωνα (5)
-
Τι αλλάζει από το νέο έτος για Temu, Shein, e-shops και καταναλωτές (3)
-
Πάνω από 12,5 δις νέα δάνεια έδωσαν φέτος οι τράπεζες – Ο χάρτης της πιστωτικής επέκτασης (3)
-
Άλυτος γρίφος η στεγαστική κρίση (3)
-
Π. Μαρινάκης: H κυβέρνηση "μεγαλώνει την πίτα", ενισχύει τα εισοδήματα (2)
-
Κ. Μητσοτάκης: Στόχος μας πλέον είναι να γίνουμε μια οικονομία κατηγορίας Α (2)
-
"Αστακός" η Αθήνα για την επίσκεψη Ζελένσκι – Απαγόρευση συγκεντρώσεων σε Αθήνα, Φιλοθέη και Χαλάνδρι (2)
-
Φλέβα χρυσού οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι για τον ΕΦΚΑ (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
