Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 23-Ιουν-2025 16:12

    Edison: Aνεβάζει στα €60 την τιμή-στόχο για τη Metlen – "Καθαρός δρόμος" για τα €2 δισ. EBITDA

    Metlen: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών του ομολόγου €500 εκατ. - Στην περιοχή του 4,5% το κουπόνι
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Σε ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στα αναπτυξιακά σχέδια της Metlen Energy & Metals προχωρά η Edison, η οποία σε νέα της έκθεση ανεβάζει την τιμή-στόχο της μετοχής στα €60 από €49 προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση "Buy". Η αναθεώρηση αντανακλά τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις για ισχυρή οργανική ανάπτυξη και ένα σαφές πλάνο για υπερδιπλασιασμό των κερδών EBITDA στα €2 δισ. έως το 2028.

    Στο report της, η Edison αποτιμά τη μετοχή της Metlen με συνδυασμό προεξοφλημένων ταμειακών ροών και συγκριτικής αποτίμησης, σημειώνοντας ότι η μετοχή διαπραγματεύεται ακόμη με έκπτωση έναντι των ευρωπαϊκών ομοειδών, παρά τις θετικές προοπτικές.

    Η αναβάθμιση της τιμής-στόχου έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων κινήσεων από Morgan Stanley (€62) και Εθνική Τράπεζα (€61), και συνοδεύεται από ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας, η οποία βαδίζει ήδη προς την τρίτη φάση του μετασχηματισμού της. Η Metlen στοχεύει να διπλασιάσει το EBITDA από €1,08 δισ. το 2024 σε €2 δισ. έως το 2028, με επίκεντρο την οργανική ανάπτυξη, την κυκλική μεταλλουργία, τα κριτικά υλικά και την αμυντική βιομηχανία.

    Η Edison κάνει ειδική μνεία στις επενδύσεις ύψους €2,5 δισ. την περίοδο 2025-2028, τονίζοντας πως το 84% αφορά σε αναπτυξιακά έργα. Παράλληλα, εκτιμά ότι η Metlen πληροί πλέον τα κριτήρια για ένταξη στον δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου, καταλαμβάνοντας τη 73η θέση σε όρους κεφαλαιοποίησης, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω τη διεθνή προβολή της εταιρείας.

    Η Edison αναμένει EBITDA €1,1 δισ. για το 2025 και €1,27 δισ. για το 2026, με σημαντική συμβολή από τις ΑΠΕ, την επεξεργασία δευτερογενών μετάλλων και τον τομέα της άμυνας. Στο ενεργειακό σκέλος, προβλέπει ότι ο τομέας των ΑΠΕ θα φτάσει σε EBITDA €400 εκατ. το 2026, παραμένοντας η μεγαλύτερη μονάδα.

    Η έκθεση καταλήγει ότι η Metlen βρίσκεται πλέον σε φάση επιτάχυνσης της ανάπτυξης, χωρίς να χρειάζεται εξωτερικές εξαγορές, και με σαφή εστίαση στην εσωτερική μεταμόρφωση και την αξιοποίηση των τεχνολογιών αιχμής στη μεταλλουργία και την ενέργεια.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ