Σάββατο, 21-Σεπ-2024 09:01
Πλειστηριασμοί: Τα "νέα" ξενοδοχεία που βγαίνουν στο σφυρί και το "φιλέτο" στις Σπέτσες

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου
Αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών των επόμενων μηνών. Ορισμένες από αυτές εμφανίζονται επανειλημμένα στην πλατφόρμα, ενώ κάποιες άλλες αναμετρώνται με το σφυρί για πρώτη φορά.
Ένα από αυτά τα "πρωτοεμφανιζόμενα” σφυριά αφορά ένα ξενοδοχείο στις Σπέτσες, το οποίο, λόγω της προνομιακής του θέσης, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "φιλέτο”.
Πρόκειται για έναν εκούσιο πλειστηριασμό που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Οκτωβρίου 2024, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 6,3 εκατ. ευρώ.
Το επίδικο διανεμητέο ακίνητο είναι ένα αστικό ακίνητο και συγκεκριμένα μία τετραώροφη οικοδομή - τουριστικής εγκατάστασης (ξενοδοχείο), που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο που βρίσκεται στις Σπέτσες, στη θέση "Αγορά’’, επί της παραλιακής οδού, το οποίο έχει έκταση 270,45 τ.μ.
Η οικοδομή καταλαμβάνει ολόκληρο τον χώρο του παραπάνω περιγραφόμενου οικοπέδου και αποτελείται από ισόγειο, πρώτο, δεύτερο και τρίτο πάνω από το ισόγειο ορόφους και πρώτο όροφο σε εσοχή, συνολικής επιφάνειας 1.010 τ.μ. περίπου, οι οποίοι περιλαμβάνουν τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου με την επωνυμία "Ήλιος”, που ανήκει στην Γ' κατηγορία και είναι χωρητικότητας 54 κλινών.
Ο ισόγειος όροφος αποτελείται από 2 εισόδους, χώρο υποδοχής (reception), χώρο αναμονής, αίθουσα πρωινών, γραφείο και δωμάτιο διευθυντού, αποθήκη, δύο W.C., φρέαρ ανελκυστήρα και χώρο κλιμακοστασίου ανόδου. Ο καθένας από τους πρώτο, δεύτερο και τρίτο ορόφους αποτελούνται από 9 δωμάτια και εννέα W.C., διάδρομο, αποθήκη, φρέαρ ανελκυστήρα, χώρο κλιμακοστασίου ανόδου και εξώστες, στον μεν πρώτο όροφο γύρω - γύρω κατά μήκος και των τεσσάρων πλευρών του, στους δε δεύτερο και τρίτο ορόφους από ένα σε όλο το μήκος της βορειοανατολικής και νοτιοδυτικής πλευράς αυτών και από δύο μικρότερους στη βορειοδυτική και νοτιοανατολική πλευρά αυτών. Ο τέταρτος πάνω από το ισόγειο όροφος, άλλως πρώτος σε εσοχή όροφος , αποτελείται από μία αίθουσα, μπαρ - κυλικείο, δύο W.C., διάδρομο, φρέαρ ανελκυστήρα, απόληξη του εσωτερικού κλιμακοστασίου και ακάλυπτο χώρο – βεράντα.
Το οικόπεδο είναι σχεδόν επίπεδο και προσφέρει απεριόριστη θέα στη θάλασσα του Αργοσαρωνικού Κόλπου. Κατά την εξωτερική αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ακίνητο δις γωνιακό, με πρόσωπο επί της Επαρχιακής Οδού Σπετσών-Μονής Αγίων Αναργύρων, βρίσκεται δε αυτό σε μέτρια κατάσταση συντήρησης και είναι κενό χρήσης. Προκειμένου για την αξιοποίησή του, χρήζει εκτεταμένων εργασιών ανακαίνισης.
Ένα άλλο "πρωτοεμφανιζόμενο” ξενοδοχείο στην πλατφόρμα eauction είναι και το 3 αστέρων "Silver Bay Hotel & Bungalows” στη Λέσβο. Συγκεκριμένα, το σφυρί αφορά την πλήρη κυριότητα ενός ξενοδοχειακού συγκρότημα Β’ κατηγορίας, 165 κλινών, που βρίσκεται στη θέση "Κέντρο” της κτηματικής περιφερείας Αλυφαντών Λέσβου και επί της επαρχιακής οδού Μυτιλήνης – Καλλονής, σε απόσταση περίπου 5,5 χλμ. από την πόλη της Μυτιλήνης.
Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού, που -εφόσον δεν μεσολαβήσουν κινήσεις για αναστολή- έχει προγραμματιστεί για τις 5 Μαρτίου 2025, είναι η Intrum Hellas, ενεργούσα υπό την ιδιότητα της διαχειρίστριας των απαιτήσεων της Tethys Securitization. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2,06 εκατ. ευρώ.
Το παραπάνω ξενοδοχειακό συγκρότημα είναι συνολικής επιφανείας 4.350 τ.μ. και αποτελείται από κεντρικό κτίριο, κτίριο ταβέρνας και bungalows τριών τύπων Α,Β, και Γ, έχει κολυμβητική δεξαμενή επιφανείας 160 τ.μ. και γήπεδο τένις επιφανείας 340 τ.μ. Το κεντρικό κτίριο, αποτελείται από: υπόγειο (βοηθητική χώροι) εμβαδού 320 τ.μ., ισόγειο, εμβαδού 990 τ.μ., ημιώροφο, εμβαδού 230 τ.μ., Α’ όροφο, εμβαδού 600 τ.μ., και Β’ όροφο, εμβαδού 600 τ.μ. Το κτίριο της ταβέρνας αποτελείται από: υπόγειο (βοηθητικοί χώροι) εμβαδού 65 τ.μ. και ισόγειο επιφανείας 208 τ.μ. Τα bungalows τύπου Α’ είναι ισόγεια συνολικής επιφανείας 218 τ.μ., τα bungalows τύπου Β’ είναι διώροφα, συνολικής επιφανείας 920 τ.μ., και τα bungalows τύπου Γ’ είναι ισόγεια συνολικής επιφανείας 200 τ.μ.
Ένα ακόμη καινούριο σφυρί είναι εκείνο που αφορά το ξενοδοχείο 4 αστέρων "Νύμφες” στο Λουτράκι Αριδαίας, πολύ κοντά στα Λουτρά Πόζαρ. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 30 Οκτωβρίου 2024, έχει επισπεύδουσα την Intrum Hellas και τιμή πρώτης προσφοράς τα 1.380.000 ευρώ.
Το σφυρί αφορά συγκεκριμένα ένα οικόπεδο εμβαδού 1.625,00 τ.μ. σύμφωνα με νεότερη εμβαδομέτρηση και κατά τον αρχικό τίτλο εμβαδού 1.648,00 τ.μ., στην Κοινότητα Λουτρακίου της Δημοτικής Ενότητας Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας Πέλλας.
Επί του ως άνω οικοπέδου έχει αναγερθεί ξενοδοχειακή μονάδα, συνολικού εμβαδού 1.094,73 τ.μ. κυρίων χώρων και υπογείου 551,68 τ.μ. Αναλυτικά, αποτελείται από: ισόγειο στο οποίο βρίσκονται 2 δίκλινα ΑΜΕΑ, σαλόνι, πρωινό, κουζίνα, lobby, γραφείο, σάουνα, γυμναστήριο, αποθήκη και τουαλέτες, Α’ όροφο στον οποίο βρίσκονται 4 τρίκλινα, κλιμακοστάσιο & ασανσέρ, Β’ όροφο στον οποίο βρίσκονται 5 δίκλινα, 1 μονόκλινο, 2 τρίκλινα κλιμακοστάσιο και ασανσέρ, υπόγειο όπου υπάρχει αποθήκη επίπλων, αποθήκη μαγειρείου, αποθήκη γενική, αποθήκη καυσίμων, λεβητοστάσιο και χώρος λουτροθεραπείας (SPA) (σύμφωνα με τον τίτλο κτήσεως). Κατά την επιτόπια μετάβαση διαπιστώθηκε ότι στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου έχει κατασκευαστεί ανοιχτή πισίνα.
Στις 13 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για το ξενοδοχειακό συγκρότημα τριών κτιρίων "Ερωδιός”, δυναμικότητας 24 δωματίων, στην περιοχή Λιθοτόπου, Λίμνης Κερκίνης στις Σέρρες. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 1.229.187 ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas, ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της εταιρείας ειδικού σκοπού Τethys Securitization.
Το σφυρί αφορά ειδικότερα:
- Δύο όμορα οικόπεδα, έκτασης 11.000,00 τ.μ. και 10.188,00 τ.μ., που βρίσκονται στην πρώην θέση "Μπαίρια” της Δημοτικής Κοινότητας Λιθοτόπου Σερρών. Τα οικόπεδα είναι συνενωμένα εν τοις πράγμασι αποτελώντας ένα ενιαίο οικόπεδο, πάνω στο οποίο έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία συγκροτείται από τρία κτίσματα, συνολικού εμβαδού των κτιρίων διαμερισμάτων και του κύριου κτιρίου με τις προσθήκες 1.526,22 τ.μ. και των υπογείων συνολικού εμβαδού 1.173,86 τ.μ.
- Οικόπεδο, έκτασης 1.438,00 τ.μ. κατά τον τίτλο κτήσης, που βρίσκεται στην πρώην θέση "Πεύκα” της Δημοτικής Κοινότητας Λιθοτόπου.
Σημειώνεται ότι έπειτα από τη λειτουργική συνένωση και των τριών αυτών οικοπέδων προέκυψε ένα ενιαίο πλέον οικόπεδο που βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου του οικισμού Λιθότοπου και έχει εμβαδόν 17.933,09 τ.μ. Εντός του ενιαίου αυτού οικοπέδου- γηπέδου, έχει ανεγερθεί περί το 2014 η ξενοδοχειακή μονάδα. Το συγκρότημα περιλαμβάνει ένα κεντρικό κτίριο, δυο κτίρια δωματίων και ένα βοηθητικό κτίριο αποθήκης. Το κεντρικό κτίριο βρίσκεται στην είσοδο του συγκροτήματος και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο. Το υπόγειο, συνολικής επιφάνειας περίπου 927,99 τ.μ., περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους, λεβητοστάσιο, κάποιους χώρους γραφείων, αίθουσα προβολών - σεμιναρίων και άλλους βοηθητικούς χώρους. Το ισόγειο, συνολικής επιφάνειας περίπου 959,85 τ.μ., περιλαμβάνει χώρο πρωινού, χώρο εστιατορίου, καφέ-μπαρ, κουζίνα και χώρο εκδηλώσεων. Ο όροφος καταλαμβάνει την επιφάνεια κάλυψης του ισογείου και αποτελείται από ημιυπαίθριους χώρους, ενώ δεν έχει επί της ουσίας κατασκευαστεί, καθώς έχει σταματήσει στο στάδιο αποπεράτωσης του σκελετού. Τα δυο κτίρια δωματίων βρίσκονται στο δυτικό άκρο του γηπέδου και περιλαμβάνουν 24 συνολικά δωμάτια. Κάθε κτίριο αποτελείται από ισόγειο και 2 ορόφους και περιλαμβάνει 4 δωμάτια ανά επίπεδο. Το κτίριο βόρεια είναι το κτίριο Α και περιλαμβάνει τα δωμάτια 1 έως και 12 και το κτίριο νότια είναι το κτίριο Β και περιλαμβάνει τα δωμάτια 13 έως και 24. Κάθε επίπεδο των 2 κτιρίων έχει επιφάνεια περίπου 234,86 τ.μ., ήτοι περίπου 704,58 τ.μ. συνολικά στα 2 κτίρια δωματίων. Κάθε δωμάτιο είναι επιφάνειας περίπου 29,35 τ.μ. Ενδιάμεσα των 2 κτιρίων δωματίων υπάρχει διώροφο βοηθητικό κτίριο αποθήκης το οποίο έχει επιφάνεια περίπου 138,08 τ.μ. σε ισόγειο και όροφο. Το ισόγειο επιφάνειας περίπου 75,00 τ.μ. είναι αποπερατωμένο και λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος. Ο όροφος, επιφάνειας περίπου 73,08 τ.μ., έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη φάση της τοιχοποιίας από οπτοπλινθοδομές.
Επιπλέον, στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν δύο πισίνες, μια μικρή παιδιών και μια μεγαλύτερη ενηλίκων, χώρος καφέ-μπαρ περιμετρικά του κεντρικού κτιρίου με επιπλέον υπόστεγο, γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου 5Χ5 και τένις, διαμορφώσεις με φυτεύσεις και ασφαλτόστρωση για την κίνηση των οχημάτων και πλακόστρωση για την κίνηση πεζών.