08:00 01/11
Στον "πάγο" αδειοδοτήσεις καταστημάτων και απαξίωση ακινήτων ελέω πολεοδομικού σχεδιασμού
Η "πανάκεια" των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων που θα ολοκληρωθούν το 2027 φέρνει "αναταράξεις" στην αγορά και τις επενδύσεις.
Πτωτικά κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Alpha Αστικά Ακίνητα στο εννεάμηνο του 2007. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 20% και διαμορφώθηκαν στα 3,6 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 4,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.
Ο κύκλος εργασιών παρουσιάζει κάμψη της τάξης του 11,2% διαμορφούμενος στα 9,5 εκατ. ευρώ, έναντι 10,7 εκατ. ευρώ του 9μήνου του 2006. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η κάμψη του κύκλου εργασιών οφείλεται κυρίως στη μείωση των εσόδων από εργασίες εκτιµήσεως και διαχειρίσεως ακινήτων.