Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 23-Οκτ-2007 20:15

    Παρνασσός - ΓΕΚ: Επιβεβαιώνουν συζητήσεις για project Αγ. Κοσμά

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Επιβεβαιώνουν τις συζητήσεις όσον αφορά πιθανή συμμετοχή της ΓΕΚ στο project του Αγίου Κοσμά οι εταιρείες Παρνασσός και ΓΕΚ. Νωρίτερα το Capital.gr σε σχετικό του δημοσίευμα με τίτλο "Παρνασσός: Συζητά παραχώρηση ποσοστού του project Αγ. Κοσμά" ανέφερε: "να συμμετάσχει επενδυτικά στο έργο αξιοποίησης της ολυμπιακής εγκατάστασης του Αγίου Κοσμά που θα υλοποιήσει και θα εκμεταλλευτεί για διάστημα 45 ετών η εισηγμένη εταιρεία Παρνασσός μέσω της θυγατρικής Σείριος ΑΕΒΕ, επιδιώκει ο Όμιλος της ΓΕΚ".

    Οι δυο εταιρείς σε απαντητικές τους επιστολές προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρουν ότι έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις οι οποίες όμως δεν κατέληξαν σε αποτέλεσμα.

    Ειδικότερα, η διοίκηση της Παρνασσός στην ανακοίνωσή της αναφέρει: "Όσον αφορά σημερινό δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου, που φέρει την διοίκηση της εταιρείας μας να διαπραγματεύεται με τον όμιλο της ΓΕΚ για το ενδεχόμενο απόκτησης ποσοστού συμμετοχής στο project που ανέλαβε η θυγατρική μας εταιρεία ΣΕΙΡΙΟΣ Α.Ε.Β.Ε. για την αξιοποίηση της ολυμπιακής εγκατάστασης Αγίου Κοσμά, σας γνωρίζουμε ότι είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις, οι οποίες δεν κατέληξαν σε αποτέλεσμα.Σε περίπτωση που επαναληφθούν οι συζητήσεις και καταλήξουν σε αποτέλεσμα θα ενημερώσουμε άμεσα το επενδυτικό κοινό".

    Από την πλευρά της η διοίκηση της ΓΕΚ αναφέρει ότι: "Σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα "capital" στο οποίο αναγράφεται "Να συμμετάσχει επενδυτικά στο έργο αξιοποίησης της ολυμπιακής εγκατάστασης του Αγίου Κοσμά που θα υλοποιήσει και θα εκμεταλλευτεί για διάστημα 45 ετών η εισηγμένη εταιρεία Παρνασσός μέσω της θυγατρικής Σείριος ΑΕΒΕ, επιδιώκει ο Όμιλος της ΓΕΚ. Οι επικεφαλής του κατασκευαστικού Ομίλου διαπραγματεύονται ήδη με τον βασικό μέτοχο της εταιρείας Παρνασσός και πρόεδρο της τεχνικής ΑΤΤΙ - ΚΑΤ Παναγιώτη Πανούση το ενδεχόμενο απόκτησης ποσοστού συμμετοχής στο project και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκονται σε καλό σημείο με αρκετές πιθανότητες να καταλήξουν σε συμφωνία..." η Διοίκηση της Εταιρείας αναφέρει ότι είχαν γίνει προκαταρκτικές συζητήσεις χωρίς κατάληξη. Αν στο μέλλον υπάρξει εξέλιξη θα ενημερωθεί το Επενδυτικό Κοινό σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης Νομοθεσίας".

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ