Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 05-Απρ-2024 07:30

    Στοά Αρσακείου: Γιατί προσέλαβε υψηλόβαθμο στέλεχος του Σκλαβενίτη

    Στοά Αρσακείου: Γιατί προσέλαβε υψηλόβαθμο στέλεχος του Σκλαβενίτη
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Του Γιώργου Λαμπίρη

    Μία ξαφνική αποχώρηση από τον όμιλο Σκλαβενίτη μετά από 18 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στον όμιλο, είναι αυτή του Δημήτρη Ράμφου. Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής αγορών της αλυσίδας, με ευθύνη για την επιλογή των προϊόντων που φιλοξενούνται στα ράφια και τα ψυγεία της επιχείρησης, αποχώρησε από την εταιρεία σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr.

    Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Ράμφος αποτελούσε πρόσωπο κλειδί για τον τομέα αγορών του Σκλαβενίτη και ήταν το πρόσωπο που είχε αδιάλειπτη παρουσία σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών, διερευνώντας νέες τάσεις στην αγορά και διατηρώντας στενή επαφή με τους προμηθευτές και τη βιομηχανία.

    Επικεφαλής σε νέο project τροφίμων εντός της Στοάς

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες το έμπειρο στέλεχος θα αναλάβει επικεφαλής σε ένα νέο project που δημιουργείται στην Στοά Αρσακείου, όπου συνεπενδύουν αρκετά πρόσωπα με γνώση της αγοράς, αλλά και η εφοπλιστική οικογένεια Οικονόμου. Πρόκειται για ένα επενδυτικό project, στο οποίο συμμετέχουν επενδυτικά η εφοπλιστική οικογένεια Οικονόμου που διατηρεί την πλειοψηφία της Legendary Food Α.Ε., της εταιρείας που είναι επιφορτισμένη για την υλοποίηση του εγχειρήματος. Μέτοχοι στην ίδια εταιρεία είναι ο brand strategist και επικοινωνιολόγος, Πίτερ Οικονομίδης, o Παναγιώτης Τριανταφυλλόπουλος, πρώην τραπεζικός και διευθύνων σύμβουλος της Legendary Food, ο Βαγγέλης Κοντζιάς επίσης τραπεζικός και μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Η συνολικά υπολογιζόμενη επένδυση για την ανάπλαση της Στοάς Αρσακείου φέρεται να έχει ξεπεράσει τον αρχικό προϋπολογισμό των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

    Ο ρόλος του Δημήτρη Ράμφου θα σχετίζεται με ένα εγχείρημα στον τομέα της λιανικής τροφίμων, που θα αναπτυχθεί εντός της Στοάς Αρσακείου, όπου ο αρχικός σχεδιασμός για τη δημιουργία μικρών καταστημάτων τροφίμων ανήκει πλέον στο παρελθόν. Αντιθέτως, κατά τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας θα δημιουργηθούν μεγαλύτεροι χώροι εντός της Στοάς, με αντικείμενο τα τρόφιμα, ενώ προβλέπεται να δημιουργηθούν και άλλοι εμπορικοί χώροι λιανικής – όχι μόνο για τρόφιμων – στον περιβάλλοντα χώρο του ακινήτου, δηλαδή στις κεντρικές οδικές αρτηρίες Σταδίου και Πανεπιστημίου. 

    Το κατασκευαστικό εγχείρημα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την περίοδο με τις εργασίες να έχουν ξεκινήσει και να υλοποιούνται από την Εχίνος Κατασκευαστική, αναμένεται εκτός απροόπτου να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους. 

    Να σημειωθεί ότι από το 2019 οπότε και υπεγράφη η συμφωνία μίσθωσης του ακινήτου από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία που διαχειρίζεται τα Αρσάκεια Σχολεία και το Αρσάκειο Μέγαρο, πέρασε αρκετός καιρός και στο διάστημα αυτό δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έθεσαν υπό αμφισβήτηση την υλοποίηση του εγχειρήματος. H σύμβαση που υπεγράφη στις 22 Ιουλίου του 2019 μεταξύ του Άρη Κεφαλογιάννη, τότε εκπροσώπου της Legendary Foods και ιδρυτή της εταιρείας ελαιολάδου και ελιάς Gaea – από την οποία έχει επίσης αποχωρήσει - και του προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Γιώργου Μπαμπινιώτη έχει διάρκεια 35 ετών. Να σημειωθεί ότι στη συνέχεια ο Άρης Κεφαλογιάννης αποχώρησε από το σχήμα των επενδυτών.
     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ