Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 24-Μαρ-2024 07:48

    Στο σφυρί μεγάλα βιομηχανικά ακίνητα

    πλειστηριασμοί
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου

    Περισσότεροι από 100 βιομηχανικοί χώροι έχει προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί μέχρι το τέλος του έτους. Από αυτούς τους χώρους ξεχωρίζουν ορισμένα ακριβά βιομηχανικά ακίνητα άλλοτε κραταιών ελληνικών επιχειρήσεων, τα οποία αναζητούν μια... δεύτερη ευκαιρία. 

    Το πιο "βαρύ" σφυρί είναι εκείνο που στρέφεται εις βάρος της εταιρείας "Αλέξανδρος Δεσύλλας Α.Ε." και αφορά ένα μεγάλο ακίνητο στην Κέρκυρα. Πρόκειται για επαναληπτικό πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και "ψαλιδισμένη" την τιμή πρώτης προσφοράς στα 6.589.600 ευρώ, από 8,237 εκατ. ευρώ στους δύο προηγούμενους πλειστηριασμούς, που κηρύχθηκαν άγονοι. 

    Ο πλειστηριασμός αφορά ουσιαστικά το πρώην "εργοστάσιο Δεσύλλα" ή εργοστάσιο "Καννάβεως, Λίνου και Ιούτης" – μια βιομηχανική μονάδα που ιδρύθηκε το 1871. Το επαναληπτικό σφυρί έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει στις 3 Απριλίου 2024 και αφορά, συγκεκριμένα, ένα εργοστασιακό συγκρότημα επεξεργασίας –όταν λειτουργούσε– λίνου, ιούτης και καννάβεως, το οποίο βρίσκεται στο προάστιο Γαρίτσας της πόλης της Κέρκυρας και το οποίο περιλαμβάνει οικοδομική έκταση περίπου 37.647 τ.μ. και 90 περίπου κτίρια, εκ των οποίων τα 3 είναι εκτός της οικοδομικής έκτασης. 

    Το συγκρότημα είναι σήμερα πλήρως εγκαταλελειμμένο, ήτοι δεν λειτουργεί και δεν συντηρείται, ενώ όταν λειτουργούσε περιελάμβανε κτίσματα συνολικής επιφάνειας 15.500 τ.μ. περίπου, όμως σήμερα τα περισσότερα κτίρια έχουν κατεδαφισθεί ή έχουν ερειπωθεί με την πάροδο του χρόνου.

    Φροζίτα 

    Για την ερχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα για τις 27 Μαρτίου 2024, έχει προγραμματιστεί επαναληπτικός πλειστηριασμός και για το βιομηχανικό ακίνητο της εταιρείας "Φροζίτα ΑΕΒΕ" στη Σκύδρα Πέλλας. Η τιμή πρώτης προσφοράς παραμένει στα 3,5 εκατ. ευρώ, αφού όλοι οι προηγούμενοι πλειστηριασμοί είχαν τεθεί σε αναστολή. 

    Συγκεκριμένα, το σφυρί εις βάρος της εταιρείας τυποποίησης, κατάψυξης και εμπορίου φρούτων και πουρέ φρούτων αφορά ένα κληροτεμάχιο, έκτασης σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης 52.890 τ.μ. και σύμφωνα με πρόσφατη εμβαδομέτρηση 55.837,16 τ.μ., που βρίσκεται στην περιοχή της αρχικής οριστικής διανομής (ετών 1933-1940) του αγροκτήματος Καλλίπολης, της ομώνυμης Τ.Κ. του Δήμου Σκύδρας.

    Εντός του εν λόγω κληροτεμαχίου υπάρχει εγκατεστημένη βιομηχανική μονάδα παραγωγής επεξεργασίας και εμπορίας γεωργικών προϊόντων, και ειδικότερα υπάρχουν οι παρακάτω κτιριακές εγκαταστάσεις:

    1) φυλάκιο - γεφυροπλάστιγγα,

    2) βιομηχανοστάσιο, εμβαδού 3.292,50 τ.μ.,

    3) γραφεία - εστιατόριο - λουτρά – εργαστήριο, εμβαδού 512,21 τ.μ.,

    4) λεβητοστάσιο, εμβαδού 116,45 τ.μ.,

    5) μηχανοστάσιο, εμβαδού 365,82 τ.μ.,

    6) ψυκτικοί θάλαμοι (ψυγεία), εμβαδού 5.165,80 τ.μ.,

    7) διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου - περίφραξη οικοπέδου,

    8) παλιός βιολογικός καθαρισμός,

    9) νέος βιολογικός καθαρισμός, εμβαδού περίπου 1.750 τ.μ.,

    10) νέο λεβητοστάσιο, εμβαδού 190,41 τ.μ.,

    11) κτίσμα, εμβαδού 482,10 τ.μ.

    Γίνεται μνεία στο ότι το ακίνητο έχει μισθωθεί για 12 έτη, δηλαδή από 24/3/2012 έως 24/3/2024. Επίσης, η οφειλέτιδα εκμίσθωσε μέρη του άνω κατασχεθέντος ακινήτου της για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για 22 έτη, δηλαδή από 26/3/2012 έως 25/3/2034.

    Βιοχαρτική 

    Ένα άλλο όνομα που επέστρεψε στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι αυτό της εταιρείας "Βιοχαρτική ΑΒΕΕ", η οποία ιδρύθηκε το 1989 και δραστηριοποιήθηκε στην παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία κάθε είδους χάρτου και χαρτονιού, καθώς και χοντρού χαρτιού περιτυλίγματος (kraftliner). Τον Δεκέμβριο του 2021 ανακοινώθηκε πως η εταιρεία κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης, με χρόνο παύσεως πληρωμών την 26η/11/2019. 

    Εις βάρος της εταιρείας έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουνίου 2024 ένας τριπλός πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα, που αφορά τις εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο. Ο ίδιος πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για τις 16 Μαρτίου 2023, ωστόσο τότε η διαδικασία οδηγήθηκε σε αναστολή.

    Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα:

    - Ένα αγροτεμάχιο συνολικής εκτάσεως 32.022,00 τ.μ. μετά των επ’ αυτού κτισμάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού (εργοστασίου), με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2.846.052 ευρώ.

    - Ένα αγροτεμάχιο συνολικής εκτάσεως 5.988,33 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς τα 58.700 ευρώ.

    - Ένα αγροτεμάχιο εκτάσεως 2.300,00 τ.μ., που βρίσκεται στα "Δύο Πεύκα", με τιμή πρώτης προσφοράς τα 34.500 ευρώ. 


    ΣΕ.ΒΙ.Π

    Για τις 15 Μαΐου 2024 έχει προγραμματιστεί ένας επαναληπτικός πλειστηριασμός και κατά της "Ανώνυμης Εταιρίας Επιπλοξυλουργών Βιοτεχνών Πάτρας" (ΣΕ.ΒΙ.Π Α.Ε.), με επισπεύδουσα την Intrum και τιμή πρώτης προσφοράς τα 927.000 ευρώ. 

    Ο πλειστηριασμός αφορά ένα οικόπεδο μετά των εντός αυτού κτιρίων, το οποίο βρίσκεται στην Κάτω Οβρυά Πατρών της περιφέρειας του Δήμου Πατρέων, εντός του οικισμού Οβρυάς και στη διασταύρωση των οδών Ηλείας αριθ. 48 και Καλαβρύτων, εμβαδού του οικοπέδου 6.989,99 τ.μ. Εντός του οικοπέδου έχει ανεγερθεί κτίριο, το οποίο διαθέτει δύο ορόφους στην ανατολική του πλευρά, με ισόγειο εμπορικό κατάστημα και χώρο γραφείων στον α’ όροφο, ενώ στη δυτική του πλευρά το κτίριο αναπτύσσεται σε ένα επίπεδο, με μεγαλύτερο εσωτερικό ύψος και χρήση παραγωγής και αποθήκευσης.

    ΕΝΙΜΕΞ

    Για τις 8 Μαΐου 2024 έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός εις βάρος της εταιρείας ΕΝΙΜΕΞ, που δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό και την κατασκευή βαλβίδων, συστημάτων μέτρησης και ρύθμισης, μετρητών αερίου και πακέτων CNG για εφαρμογές πετρελαίου και αερίου. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία ιδρύθηκε το 1996 "ως ο μοναδικός κατασκευαστής στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο που σχεδίαζε και παρήγαγε σφαιρικές βαλβίδες, βαλβίδες βύσματος, σταθμούς μείωσης και μέτρησης αερίου και μετρητές αερίου".

    Το σφυρί, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και τιμή εκκίνησης τα 598.000 ευρώ, αφορά ένα γήπεδο εμβαδού 4.599 τ.μ., που βρίσκεται στην κτηματική περιοχή Κοινότητας Σταυροχωρίου, εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς.

    Εντός του πιο πάνω αγροτεμαχίου έχει ανεγερθεί βιομηχανικός χώρος εμβαδού 1.592 τ.μ. και όλα τα λοιπά συστατικά και παραρτήματα, καθώς και όλα τα εμπεπηγμένα και εμπηγησόμενα μηχανήματα. Σύμφωνα με την έκθεση τεχνικής αξιολόγησης, στο παραπάνω γήπεδο ανεγέρθηκε βιομηχανικό κτίριο παραγωγής μετρητών και εξαρτημάτων φυσικού αερίου συνολικής επιφανείας που προσμετράται στη δόμηση 2.270,98 τ.μ. και επιφανείας κάλυψης 2.047,15 τ.μ.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ