Αίτηση προς τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές για την επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών του στο Χρηματιστήριο κατέθεσε η διοίκηση της Πραξιτέλειο Θεραπευτήριο (πρώην Κορφίλ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών η αίτηση της εταιρείας αναμένεται να συζητηθεί από το διοικητικό συμβούλιο του Χ.Α. που είναι αρμόδιο να διαπιστώσει εάν τηρούνται ή όχι οι όροι επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών της. Πάντως, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 3,86 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε, η οικονομική κατάσταση της εταιρείας εμφανίζεται βελτιωμένη.
Σύμφωνα με τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου (βάση ΔΛΠ), η εταιρεία επέστρεψε στην κερδοφορία εμφανίζοντας μετά από φόρους κέρδη 315 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 60 χιλ. ευρώ το περυσινό εξάμηνο.
Η καθαρή της θέση μετά και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποίησε διαμορφώθηκε στα 4,37 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων της στο τέλος του εξαμήνου ανήλθε στα 2,6 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,9 εκατ. ευρώ αφορούν βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις. Οι πωλήσεις ανήλθαν στις 134 χιλ. ευρώ έναντι 425 χιλ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2006.
Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της εταιρείας έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης από τον Ιούλιο του 2005, καθώς η Κορφίλ εμφάνισε τρεις συνεχόμενες ζημιογόνες οικονομικές χρήσεις.
Η Πραξιτέλειο (πρώην κλωστοϋφαντουργία Κορφίλ) πέρασε το περασμένο Φεβρουάριο στον έλεγχο της Brunswick Συμμετοχών Ελλάς στην οποία συμμετέχει ομάδα ιατρών.
Στην πρόσφατη γενική συνέλευση της εταιρείας αποφασίστηκε η εξαγορά του Ομίλου Γαληνός στον οποίο ανήκει μεταξύ άλλων η ομώνυμη κλινική στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, η Πραξιτέλειο συντάσσει οικονομοτεχνική μελέτη προκειμένου να αναλάβει την ανάπτυξη και διαχείριση της κλινικής "Αθηνά".
Εάν τελικώς εγκριθεί η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας, θα πρόκειται για την τέταρτη ανάλογη περίπτωση επιχειρηματικού "come back" τα τελευταία χρόνια, μετά τις Ιντεάλ Συμμετοχών, ΕΛΒΙΕΜΕΚ και PC Systems.
Ν. Χρυσικόπουλος
nikos.chrissikopoulos@capital.gr