Συνεχης ενημερωση
Ενεργοποιήθηκε εκ νέου το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με την αξιοποίηση των πρόσθετων πόρων που διέθεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ύψους 40 εκατ. ευρώ, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η Ελληνικής Αναπτυξιακή Τράπεζα - HDB.
Το Ταμείο, με συνολικούς πλέον δημόσιους πόρους 61,5 εκ. ευρώ, διαμορφώνει συνολικό χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους έως 107 εκ. ευρώ.
Παρέχει τη δυνατότητα δανείων έως 25.000 ευρώ σε αγροτικές επιχειρήσεις συνδυασμένα με επιδότηση επιτοκίου για τα 2 πρώτα έτη και κάλυψη δαπανών mentoring.
Την Πέμπτη, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφών των Επιχειρησιακών Συμφωνιών με τις 7 συνεργαζόμενες Τράπεζες (Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Παγκρήτια, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων) επομένως το Ταμείο είναι πλέον διαθέσιμο στην αγορά για υποβολή αιτήσεων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας KYC - Know Your Customer της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB.
Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας δημιουργήθηκε για να παρέχει συγχρηματοδοτούμενα δάνεια προκειμένου να αποκτήσουν ευκολότερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό και μεταποιητικό κλάδο.
Ο στόχος του Ταμείου υλοποιείται μέσω της παροχής δανείων με ευνοϊκούς όρους, αφού το 50% του κεφαλαίου κάθε δανείου είναι άτοκο, καθώς χρηματοδοτείται από το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, το οποίο τελεί υπό τη διαχείριση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, Ισμήνη Παπακυρίλλου, επεσήμανε: "Ο αγροτικός κλάδος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ως κεντρικός αναπτυξιακός φορέας της χώρας, στηρίζει την περαιτέρω ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα, πάνω στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας. Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα προσηλωμένη στον στόχο της για διεύρυνση του αριθμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση και κάλυψη των νέων και αυξανόμενων αναγκών τους, συμπεριλαμβανομένου του αγροτικού και μεταποιητικού κλάδου, ανταποκρίνεται με σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία μειώνοντας σημαντικά το τελικό κόστος δανεισμού".
-
00:05 Γιατί το "σχέδιο Βενεζουέλα" του Τραμπ δεν θα λειτουργήσει στο Ιράν
-
00:05 Το ραβδί στο σακίδιο
-
00:05 Οι τράπεζες ανεβάζουν βάρος και ρυθμό
-
00:04 Αποχαιρέτα το Διεθνές Δίκαιο που χάνεις
-
00:04 Πράσινη μετάβαση για τους πολίτες, με τους πολίτες
-
00:04 Μπορεί η Ευρώπη να καλύψει το κενό που αφήνει ο Τραμπ;
-
00:03 Διεθνείς κρίσεις, αποφάσεις και ρίσκο
-
00:02 Ζητάνε διάλογο για τον μονόλογο.. του κράτους
-
00:01 Το Ιράν ξεσηκώνεται
-
11/01 Βόρεια Μακεδονία: Βανδαλισμός στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια-Έντονη αντίδραση της Σόφιας
-
Μ. Καρυστιανού: Δεν θα είναι στο κόμμα ο Φαραντούρης, ποιους άλλους "κόβει" - Ο πιο στενός της συνεργάτης
-
Μπλόκο στα μετρητά και στον χρυσό στην Τουρκία - Νέα μέτρα για τις αποταμιεύσεις
-
Γροιλανδία: Ο Τραμπ ζητά σχέδιο εισβολής, αντιδρά ο στρατός – Σε συναγερμό οι Ευρωπαίοι του ΝΑΤΟ
-
Πιο πλούσια από ποτέ τα γερμανικά νοικοκυριά
-
Οι ΗΠΑ "μπαίνουν" στις κυπριακές στρατιωτικές βάσεις
-
Αλλάζει το επίδομα ανεργίας
-
Ο Τραμπ απειλεί την Κούβα: Δεν θα υπάρξουν άλλα χρήματα ή πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα - Κάντε συμφωνία μαζί μας πριν είναι πολύ αργά
-
Μ. Σάλλας: Αγροτική πολιτική χωρίς διατροφική επάρκεια
-
Όλες οι καραμπόλες από το κόμμα Καρυστιανού
-
Λαϊκή εξέγερση στο Ιράν - Ξεπερνούν τους 500 οι νεκροί - Την Τρίτη οι αποφάσεις Τραμπ
-
Λαϊκή εξέγερση στο Ιράν - Ξεπερνούν τους 500 οι νεκροί - Την Τρίτη οι αποφάσεις Τραμπ (48)
-
Γροιλανδία: Ο Τραμπ ζητά σχέδιο εισβολής, αντιδρά ο στρατός – Σε συναγερμό οι Ευρωπαίοι του ΝΑΤΟ (33)
-
Όλες οι καραμπόλες από το κόμμα Καρυστιανού (26)
-
Μ. Καρυστιανού: Δεν θα είναι στο κόμμα ο Φαραντούρης, ποιους άλλους "κόβει" - Ο πιο στενός της συνεργάτης (21)
-
Τι θέλει στη Γροιλανδία ο Τραμπ (17)
-
Μπλόκο στα μετρητά και στον χρυσό στην Τουρκία - Νέα μέτρα για τις αποταμιεύσεις (8)
-
Κ. Μητσοτάκης: Στο νέο άγριο κόσμο που διαμορφώνεται πυξίδα μας η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο (7)
-
Nέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής ενεργοποιεί το 2026 η ΑΑΔΕ (7)
-
Το Ιράν ξεσηκώνεται (6)
-
Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
