Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Οκτ-2007 09:16

  ΕΛΙΧΘ: Αύξηση μεγεθών στο εννεάμηνο, προωθεί νέες εξαγορές

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αντιόπης Σχοινά

  Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά περίπου 10% αλλά και των κερδών σημειώνει η εταιρεία Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργιες για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2007, σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία. Η στρατηγική της εταιρείας και του Ομίλου κινείται τόσο στην ποσοτική ανάπτυξη των πωλήσεων, όσο και στην ποιοτική ανάπτυξη, με άξονες την καθετοποίηση της παραγωγής, τη βελτίωση ποιότητας, την αύξηση παραγωγικότητας. Η εταιρεία παρουσιάζει σαφή εξαγωγικό χαρακτήρα, με τα προϊόντα της να εξάγονται σε 16 χώρες, καθώς οι πωλήσεις στο εξωτερικό αποτελούν το 44% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών, ενώ το 75% του μεγάλου έτοιμου προϊόντος (τσιπούρα και λαβράκι) κατευθύνονται στο εξωτερικό.

  Όπως αναφέρουν πληροφορίες τα αποτελέσματα του εννεαμήνου κινούνται σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης για το σύνολο του έτους. Σύμφωνα με αυτές το 2007 οι πωλήσεις αναμένεται να σημειώσουν άνοδο σε σχέση με το 2006 κατά τουλάχιστον 11% και να διαμορφωθούν στα 56 εκατ. ευρώ από 50 εκατ. ευρώ που ήταν το 2006. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αναμένεται να διαμορφωθούν το 2007 σε 9,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 48,5% σε σχέση με το 2006, ενώ τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας αναμένεται να ανέλθουν σε 5,7 εκατ. ευρώ έναντι 2,4 εκατ. ευρώ το 2006 αυξημένα κατά 141,8%.

  Παράλληλα, η εισηγμένη αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου για την υπαγωγή ή όχι της εταιρείας υδατοκαλλιέργειαι Σερίφου στο άρθρο 44. Η εταιρεία διαθέτει τρεις μονάδες πάχυνσης συνολικής δυναμικότητας άνω των 1.000 τόνων και μέσω της διαδικασίας του άρθρου 44 θα περάσει υπό την ομπρέλα της εισηγμένης, η οποία ενδεχομένως σε δεύτερο χρόνο μετά την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου να προχωρήσει στην απορρόφηση αυτής. Εξάλλου μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να έχουν καταλήξει οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά δύο ακόμη εταιρειών με τις οποίες η διοίκηση της εισηγμένης βρίσκεται σε συζητήσεις.

  Τέλος, η εταιρεία με στόχο τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος αλλά και των εξαγορών που προτίθεται να πραγματοποιήσει, εξετάζει μορφές χρηματοδότησης στις οποίες προκρίνονται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και η έκδοση ομολογιακού δανείου. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και δεν έχει καθορισθεί το ακριβές ποσό που η εταιρεία προτίθεται να αντλήσει, γεγονός που αναμένεται μέχρι το τέλος της χρήσης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων