Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 14-Σεπ-2023 13:38

    Mytilineos: Ανακηρύχθηκε προτιμητέος προμηθευτής σε project 2,5 δισ. λιρών στη Μ. Βρετανία

    Mytilineos: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της Watt and Volt από το Δ.Σ.
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Την κοινοπραξία Grid Solutions, στην οποία συμμετέχει η Mytilineos με την GE Genova, επέλεξαν ως προμηθευτή για μεγάλο ενεργειακό έργο στη Βρετανία η SP Transmission (SPT) και η National Grid Electricity Transmission (NGET). Συγκεκριμένα, η κοινοπραξία θα αναλάβει την κατασκευή των σταθμών μετατροπής που θα επιτρέψουν τη σύνδεση της υποθαλάσσιας ζεύξης συνεχόμενου ρεύματος υψηλής τάσης HVDC με το χερσαίο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας. 

    Ο αγωγός ηλεκτρικής ενέργειας, μήκους 190 χιλιομέτρων, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών, θα μεταφέρει αρκετή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια σπίτια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο

    Η GE Vernova συνεργάζεται με τη Mytilineos για την κατασκευή των τεχνικών έργων και την παροχή της τεχνολογίας για τους σταθμούς μετατροπής HVDC, που αποτελούν τους ακροδέκτες για το καλώδιο HVDC και μετατρέπουν το συνεχές ρεύμα σε εναλλασσόμενο, ώστε να χρησιμοποιηθεί στο χερσαίο δίκτυο μεταφοράς.

    Το καλωδιακό σύστημα HVDC έχει μήκος περίπου 190 χλμ., με σταθμούς μετατροπής σε κάθε άκρο για τη σύνδεση του στην υπάρχουσα υποδομή του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

    Ο υπουργός Πυρηνικών και Δικτύων, Andrew Bowie, δήλωσε: "Έχουμε έναν κλάδο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκόσμιας κλάσης που μας βοηθά να τροφοδοτήσουμε τη Βρετανία από τη Βρετανία με αξιόπιστη, καθαρή και οικονομικά προσιτή ενέργεια για οικογένειες και επιχειρήσεις".

    Ο Διευθυντής Έργου του EGL1, Peter Roper, δήλωσε: "Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για τον ενεργειακό τομέα, καθώς οδηγεί τη μετάβαση στο καθαρό μηδέν. Η επιχείρηση Grid Solutions της GE Vernova και η Mytilineos ως προτιμώμενοι προμηθευτές, είναι κορυφαίοι σε αυτόν τον τομέα υψηλής τεχνολογίας και προσφέρουν σημαντική τεχνογνωσία στην παροχή της υποδομής που απαιτείται για την κάλυψη των μελλοντικών ενεργειακών αναγκών του Ηνωμένου Βασιλείου και των καθαρών μηδενικών στόχων".

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    07:33 24/10

    Madame Coco: Η τούρκικη αλυσίδα που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο αλλά κλείνει στην Ελλάδα

    Ενώ η τουρκική αλυσίδα Madame Coco, με 850+ καταστήματα σε 23 χώρες, αναπτύσσεται με ρυθμούς πυροβόλου, στην Ελλάδα φαίνεται να καταρρέει σιωπηλά. Το déjà vu και ο İlhan Tanacı.

    07:30 24/10

    Η Τουρκία που επέκρινε την Ελλάδα για τα μεταχειρισμένα Rafale ψάχνει μαχητικά "από δεύτερο χέρι"

    Η Άγκυρα θέλει τα Eurofighter του Κατάρ για να επισπεύσει την απόκτηση αυτού του προηγμένου μαχητικού.

    17:42 23/10

    Οι 10 πιο πολύτιμες ομάδες του NBA το 2025

    Τα έσοδα όλων των ομάδων του NBA αυξήθηκαν την περασμένη σεζόν κατά 10%, ενώ η συνολική τους αξία ξεπέρασε τα 160 δισ. δολάρια.

    10:07 23/10

    Σαράντης: Αύξηση 7,9% στα EBITDA του Ομίλου στο εννεάμηνο

    Οι πωλήσεις το εννεάμηνο 2025 ανήλθαν σε €448,5εκ. έναντι €452,0εκ. το εννεάμηνο 2024

    07:30 23/10

    Ο Τραμπ οδεύει προς αποτυχία στο Ουκρανικό;

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να πιέζει για μια συμφωνία που θα θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της Ουκρανίας.

    07:30 23/10

    Clove: Ποια είναι η νέα fintech με ελληνική υπογραφή που άντλησε 14 εκατ. δολ.

    Στόχος της Clove είναι να φέρει τη διαχείριση πλούτου σε ένα ευρύτερο κοινό.

    07:30 23/10

    Θεόνη: Δυναμικό comeback στο ράφι, το DRS και το στοίχημα των εξαγωγών

    Πρόβλεψη για τζίρο 40 εκατ. εφέτος. Πώς ξανά "κέρδισε" πάνω από 10 εκατ. λίτρα.

    17:19 22/10

    Αυτό το Σάββατο με την εφημερίδα "Κεφάλαιο" το Forbes Οκτωβρίου

    Με κεντρικό θέμα τη συνέντευξη του Γιάννη Τσιώρη ιδρυτή του Instashop και της Revotech.

    16:37 22/10

    Υπάρχει "φούσκα" στην Τεχνητή Νοημοσύνη; — Τι απάντησαν επτά chatbots

    Σε τι συμφώνησαν όλα τα chatbots, ποια υποτίμησαν τον αντίκτυπο μιας "φούσκας" στην οικονομία.

    09:08 22/10

    Η Metlen υπέγραψε 10ετή Συμφωνία Πώλησης Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) 235 MW με την Engie

    Θα προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια σε έξι σημεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

    07:59 22/10

    Elbisco: Ο στόχος για 115 εκατ. τζίρο το 2025 και η δικαστική "βόμβα" των 37,7 εκατ.

    Η εταιρεία των μπισκότων Αλλατίνη και των φρυγανιών Elite χτίζει το μέλλον με ανάπτυξη 4% και ενισχυμένα κέρδη, ενώ παλεύει με το παρελθόν εν αναμονή της απόφασης για τη διαμάχη Φιλίππου-Ρεμούνδου.

    07:57 22/10

    Τι είναι ο δανέζικος συμβιβασμός για τις τράπεζες και ποια οφέλη θα φέρει - Αποφάσεις από το 2026 και μετά

    Πώς η ΕΕ τώρα επιτρέπει να έχουν "την πίτα ακέραια και το σκύλο χορτάτο".

    07:46 22/10

    Genie Fertility: Η biotech startup που αλλάζει τα δεδομένα στη διάγνωση και θεραπεία της υπογονιμότητας

    H startup άντλησε 1,22 εκατ. δολάρια σε έναν pre-seed γύρο χρηματοδότησης, με τη συμμετοχή και του Theti Club.

    07:40 22/10

    Coca-Cola HBC: Πίσω από το mega deal των 2,6 δισ. δολαρίων – Η δυναμική και τα ερωτηματικά

    Πώς η ελληνική πολυεθνική μετατρέπεται στον δεύτερο μεγαλύτερο εμφιαλωτή της Coca-Cola παγκοσμίως.

    07:30 22/10

    Το μέταλλο που κανείς δεν του έδινε σημασία... μέχρι το ράλι

    Το μέταλλο που παλαιότερα θεωρούνταν "ο χρυσός των φτωχών" λάμπει το 2025.