20:14 11/11
Formula 1: O Τότο Βολφ πουλάει μέρος του ποσοστού του στη Mercedes έναντι 6 δισ. δολαρίων
Κατέχει ποσοστό 33% στην ομάδα.
Στην πώληση της συμμετοχής της στην εταιρεία Olympus Foods ABEE προτίθεται να προχωρήσει η Plias. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η συμμετοχή της Plias στην εν λόγω θυγατρική ανέρχεται στο 91% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Olympus Foods. Επίσης, σημειώνεται ότι η εν λόγο κίνηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής αναδιάρθρωσης του Ομίλου Plias που αποσκοπεί στη βελτίωση της χρηματοοικονομικής του κατάστασης και την επικέντρωση στο κύριο αντικείμενο της δραστηριοποίησής του.
Η Plias προέβη σήμερα, 08.10.2007, στην υπογραφή προσυμφώνου με την εταιρεία "Κ.Ε. Καλαμαράκης Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία - Κάλας Α.Ε." για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην Olympus Foods.
Η πώληση τελεί υπό την αίρεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης του τεχνικού, νομικού και οικονομικού ελέγχου (due diligence) που θα διεξάγει η υποψήφια αγοράστρια.
Το τίμημα έχει κατ΄ αρχήν συμφωνηθεί στο ποσό των 7.000.000 ευρώ για το σύνολο των μετοχών της εταιρείας, θα οριστικοποιηθεί δε μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, σύμφωνα με τους όρους του ως άνω προσυμφώνου. Η οριστική μεταβίβαση του συνόλου της συμμετοχής αυτής, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 30.11.2007, υπό την προϋπόθεση της λήψης των απαιτουμένων κανονιστικών αδειών και εγκρίσεων.