Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Οκτ-2007 10:02

  Με 51,3% η MIG στην Attica Group

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τελευταία ενημέρωση: 11:15

  Έκλεισε το πολυσυζητημένο deal μεταξύ της MIG και της Attica Συμμετοχών, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Capital.gr. Όπως ανακοινώθηκε η MIG απέκτησε το 49,9% της Attica Group έναντι 5,50 ευρώ ανά μετοχή. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε χρηματιστηριακά μέσω της θυγατρικής της Marfin Investment Group, MIG Shipping SA, στις 10:41, με τέσσερα πακέτα, συνολικής αξίας, περίπου, 286,1 εκατ. ευρώ. Όπως ανακοινώθηκε στη συνέχεια, η συνολική συμμετοχή της MIG στην Attica Group ανέρχεται πλέον σε 51,3%.

  Νωρίτερα, απαντώντας σε ερώτημα του Χ.Α. η MIG ανέφερε ότι "κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χ.Α. θα πραγματοποιηθεί χρηματιστηριακά η απόκτηση του 49,9% της Attica Συμμετοχών στην τιμή των 5,50 ευρώ ανά μετοχή με πωλητές τους βασικούς μετόχους της εταιρείας".

  Ειδικότερα, η MIG απέκτησε σήμερα, μέσω της κατά 100% θυγατρικής της MIG Shipping S.A., από τους βασικούς μετόχους της Attica το 49,9% των μετοχών της εταιρείας στην τιμή των 5,50 ευρώ ανά μετοχή και συνολικά κατέχει το 51,3% της Attica.

  Ο κ. Π. Παναγόπουλος παραμένει Πρόεδρος της Attica ενώ ο κ. Α. Βγενόπουλος πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα μη εκτελεστικού Αντιπροέδρου στην εταιρεία.

  Σχολιάζοντας την συμφωνία ο κ. Π. Παναγόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Παραμένω Πρόεδρος της εταιρείας η οποία με την είσοδο στο εταιρικό κεφάλαιο ενός ισχυρότατου μετόχου όπως είναι η MIG δημιουργεί τις προϋποθέσεις για θεαματική ανάπτυξη. Οι απαιτήσεις που δημιουργούνται από τις εξελίξεις της παγκόσμιας οικονομίας επιβάλλουν τη σύναψη συμμαχιών και συγχωνεύσεων για τη σωστή αντιμετώπιση των επιχειρηματικών προκλήσεων".

  Από την πλευρά του ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε: "Ευχαριστώ τον κ. Παναγόπουλο για την επιλογή της MIG ως του νέου μετόχου πλειοψηφίας και συμμάχου για την περαιτέρω ανάπτυξη της Attica. Είμαι βέβαιος ότι η εταιρεία υπό την ηγεσία του και με τη δική μας πολλαπλή υποστήριξη θα συνεχίσει να παράγει σημαντικές υπεραξίες προς όφελος όλων των μετόχων της".

   


  Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία δεδομένου ότι η MIG αποκτά ποσοστό υψηλότερο του 1/3 της Attica υποχρεούται να προχωρήσει στην υποβολή δημόσιας πρότασης για το υπόλοιπο των μετοχών της Attica το αργότερο εντός 20 ημερών.

  Αξίζει να ανφερθεί ότι ο κλάδος της ακτοπλοΐας αποκτά νέα δυναμική, αφού μετά τον Πάνο Λασκαρίδη που εισήλθε στον όμιλο των Μινωικών, ένας ακόμα παίκτης με μεγάλη ρευστότητα μπήκε στον όμιλο Attica. Να υπενθυμίσουμε ότι η Marfin μέσω της Attica, θα ελέγχει και την θυγατρική Blue Star Ferries (η Attica Group κατέχει το 48,55% της Blue Star).

  Σημειώνεται ότι με βάση τη μετοχική σύνθεση (όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Χ.Α. με ημερομηνία 1 Οκτωβρίου) ο κ. Περικλής Παναγόπουλος ελέγχει το 43,49% της Attica Group, ενώ 10,44% ελέγχει η Mitica Limited. Το υπόλοιπο 46,07% είναι σε ελεύθερη διασπορά.

  H μετοχή της Attica Group (ΑΤΤΙΚΑ) ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τρίτης στα 5,62 ευρώ, με κέρδη 5,64%.

  Από χθες το βράδυ είχε γίνει γνωστό ότι το deal μεταξύ MIG και Attica σναμενόταν να ανακοινωθεί σήμερα Τετάρτη. Όπως ανέφερε το Capital.gr σε σχετικό του δημοσίευμα: Το πολυθρύλητο σενάριο φαίνεται πως έγινε πλέον πραγματικότητα και η MIG αποκτά το 50% της Attica Group. Όπως ανέφεραν πληροφορίες, την Τρίτη ήταν η συνάντηση των δικηγόρων, όπου τακτοποιήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Από προχθές άλλωστε ήταν ιδιαίτερα έντονες οι φήμες που ήθελαν την MIG να μπαίνει στον όμιλο της Attica και όπως ανέφεραν πληροφορίες οι δυο πλευρές είχαν συμφωνήσει από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, με την υπόθεση να έχει περάσει πλέον στα χέρια των δικηγόρων προκειμένου να συντάξουν το τελικό κείμενο της συμφωνίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ