Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Φεβ-2023 08:00

  Σε τροχιά εξαγορών και διπλασιασμού κερδών κινείται η Globe One Digital

  Σε τροχιά εξαγορών και διπλασιασμού κερδών κινείται η Globe One Digital
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

  Διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, διπλασιασμό κερδοφορίας, εξαγορές και ενδεχόμενη αναζήτηση χρηματοδότησης με την είσοδο επενδυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ο στρατηγικός σχεδιασμός της Globe One Digital για την τρέχουσα οικονομική χρήση. Η ελληνική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και 25 χρόνια στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας, έχει στο ενεργητικό της πολυετείς συνεργασίες με εταιρείες από κλάδους αιχμής της οικονομικής δραστηριότητας όπως για παράδειγμα ο τουρισμός, η ασφάλιση, το online gaming και οι τηλεπικοινωνίες. Ανάμεσα σε αυτές είναι ο όμιλος Grecotel, η Allianz και η Kaizen gaming.

  Διψήφια ανάπτυξη και διπλασιασμός κερδών

  Αποτελώντας ένα από τα παλαιότερα digital agency στην ελληνική αγορά βρίσκεται πίσω από την καλύτερη προώθηση και διαφήμιση των προϊόντων και των υπηρεσιών αρκετών εταιρειών στο διαδίκτυο αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Σύμφωνα με τον ιδρυτή και επικεφαλής της Globe One Digital, Δημήτρη Παπουτσή, η εταιρεία επιδιώκει να αξιοποιήσει το θετικό momentum που εμφανίζει από το 2016 και έπειτα ο κλάδος της ψηφιακής επικοινωνίας στη χώρα μας.

  "Από εδώ και πέρα είναι η ευκαιρία για εμάς ", επεσήμανε ο κ. Παπουτσής στο πλαίσιο δημοσιογραφικής ενημέρωσης. Αυτή η δυναμική αποτυπώνεται και στις επιδόσεις της καθώς την τελευταία τετραετία ο κύκλος εργασιών της "τρέχει" με ρυθμό κοντά στο 20%, ένα ποσοστό το οποίο προβλέπεται ότι θα παραμείνει και το 2023 ενώ θυμίζουμε ότι πέρυσι ο τζίρος κινήθηκε στην περιοχή των 10 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 70% προέρχεται από πελάτες στην ελληνική αγορά και το υπόλοιπο 30% από την δραστηριότητά της σε 4 χώρες στο εξωτερικό.

  Σε τροχιά εξαγορών

  Το digital agency έχει θέσει ψηλά τον πήχη και σε επίπεδο κερδοφορίας καθώς έχει βάλει πλώρη για διπλασιασμό των κερδών του. Ο στόχος της επιθετικής ανάπτυξης φέρνει αναπόφευκτα σε πρώτο πλάνο και την παράμετρο των εξαγορών με τον κ. Παπουτσή να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει εντός του έτους στην εξαγορά κάποιας ελληνικής εταιρείας, η οποία εμφανίζει παρόμοιο αντικείμενο με την Globe One Digital. Σε αυτό το πλαίσιο, προκειμένου να έχει πρόσβαση στα απαιτούμενα κεφάλαια για να υλοποιήσει τις επιδιωκόμενες εξαγορές, δεν αποκλείεται να αφήσει ανοιχτή την πόρτα για να εισέλθει κάποιος επενδυτής στην εταιρεία, στην οποία σήμερα βασικός μέτοχος είναι ο κ. Παπουτσής.

  "Στο μέτωπο των εξαγορών, έχουμε ήδη κάνει την πρώτη μας κίνηση πριν περίπου δύο χρόνια όταν αποκτήσαμε ένα ποσοστό συμμετοχής 50% στην βουλγαρική Symbol Media, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή βίντεο για το διαδίκτυο", σημείωσε ο κ. Παπουτσής, προσθέτοντας ότι το όφελος από την συγκεκριμένη τοποθέτηση έχει αποδειχθεί σημαντικό μέχρι στιγμής.

  Η κρούση από διεθνή όμιλο

  Ωστόσο, εκτός από την πρόθεση της για νέες επενδυτικές κινήσεις, η εταιρεία ψηφιακής επικοινωνίας έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια και στην άλλη πλευρά του τραπεζιού, δηλαδή αυτού που δέχεται το…φλερτ για να εξαγοραστεί.

  "Λίγο πριν την πανδημία του κορονοϊού δεχθήκαμε μια κρούση για να μας εξαγοράσει ένας μεγάλος διεθνής παίκτης, ωστόσο η συμφωνία τελικά δεν προχώρησε γιατί ξέσπασε η παγκόσμια υγειονομική κρίση και αποφάσισαν να περιορίσουν το επενδυτικό τους πλάνο", ανέφερε ο κ. Παπουτσής και συνέχισε λέγοντας: "Ωστόσο, για εμάς αυτή η εμπειρία υπήρξε αρκετά διαφωτιστική. Γιατί προχωρήσαμε σε μια διαδικασία αναδιάρθρωσης με γνώμονα όλα εκείνα που μας είχαν ζητήσει να έχουμε. Μπορεί το κόστος της αναδιάρθρωσης να ήταν υψηλό αλλά αποτέλεσε έναν καθοριστικής σημασίας οδηγό για να κάνουμε το επόμενο βήμα". Να σημειωθεί ότι η Globe One Digital είναι Premier Google Partner και έχει συμπεριληφθεί στις 100 ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές εταιρείες του Index Inc.5000 Europe.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ