Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 08-Φεβ-2023 09:53

    Το Χρηματιστήριο "στηρίζει" τις εταιρείες τεχνολογίας, τι είπαν Quest, Epsilon Net και Ideal

    Το Χρηματιστήριο "στηρίζει" τις εταιρείες τεχνολογίας, τι είπαν Quest, Epsilon Net και Ideal
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Του Φώτη Φωτεινού 

    Κάλεσμα προς τις εταιρείες πληροφορικής και τεχνολογίας να ενταχθούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών απηύθυνε χθες, στο πλαίσιο του "ATHEX DIGITAL TECHNOLOGY FORUM", ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος. 

    Ο κ. Κοντόπουλος, αφού πρώτα αναφέρθηκε εκτενώς στα πλεονεκτήματα εισαγωγής μιας εταιρείας στο ΧΑ σε σχέση με άλλα χρηματιστήρια, στη συνέχεια επισήμανε ότι στο Χρηματιστήριο διαπραγματεύονται 14 εταιρείες τεχνολογίας στην Κύρια Αγορά και 3 στην Εναλλακτική.

    Μάλιστα, σημείωσε ότι, τόσο η Epsilon Net, όσο και η Entersoft ξεκίνησαν από την Εναλλακτική Αγορά και σήμερα έχουν παρουσιάσει μια έντονα ανοδική πορεία.
    Επίσης, παρουσίασε αναλυτικά την πορεία των μετοχών των εταιρειών τεχνολογίας / πληροφορικής, τονίζοντας ότι, από το 2010 έως και σήμερα, έχουν σημειώσει άνοδο 145% έναντι του Γενικού Δείκτη που έχει υποχωρήσει 45% κατά την ίδια χρονική περίοδο.

    Το 2022, όπως υποστήριξε, οι εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα υπεραπέδωσαν σε σχέση με τις αντίστοιχες εταιρείες σε χρηματιστήρια του εξωτερικού και τη μεγάλη κρίση που γνώρισαν οι "μεγάλοι" της τεχνολογίας.  

    Τα οφέλη από την εισαγωγή στο ΧΑ 

    Στη συνέχεια διεξήχθη το πάνελ "Η εμπειρία των εισηγμένων εταιρειών ψηφιακής τεχνολογίας από την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέχρι σήμερα: Διαπιστώσεις και συμπεράσματα".

    Σε αυτό συμμετείχε η κα Βασιλική Αναγνώστου, Αναπ. Διευθύνουσα Σύμβουλος της Epsilon Net, ο Aπόστολος Γεωργαντζής, Διευθύνων Σύμβουλος της Quest Συμμετοχών, ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος της Ideal Holdings και ο Νίκος Κοσκολέτος, CFO του ΑΤΗΕX GROUP.

    Τα ανωτέρω στελέχη εταιρειών συμφώνησαν ότι, σε γενικές γραμμές, η είσοδος μιας εταιρείας τεχνολογίας / πληροφορικής στο ΧΑ συνοδεύεται από αρκετά πλεονεκτήματα, ωστόσο, όπως τόνισαν, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες οφείλουν να διαθέτουν το απαιτούμενο μέγεθος και να είναι "συνειδητοποιημένες" για την απόφασή τους.

    Ανά εταιρεία, ο κ. Απόστολος Γεωργαντζής, Διευθύνων Σύμβουλος της Quest, σημείωσε ότι η εταιρεία άντλησε το 1998, όταν εισήλθε στο Χρηματιστήριο 100 εκατ. ευρώ και έχει επιστρέψει, έως σήμερα, στους μετόχους 200 εκατ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι η είσοδος στο ΧΑ επέφερε βελτιώσεις στην επιχειρησιακή αποτελεσματικότητά της.

    Αντίστοιχα, η κα Βασιλική Αναγνώστου, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Epsilon Net υπογράμμισε ότι η εισαγωγή στο ΧΑ "μας βοήθησε στην οργάνωση και την άντληση κεφαλαίων και μας διευκόλυνε στην απόκτηση άλλων 15 εταιρειών, όπως της Singular Logic και της Data Communications". 

    Τέλος, ο κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου της Ideal Holding, του οποίου η τοποθέτηση ήταν πιο γενική και με διαφορετικές προσεγγίσεις, χαρακτήρισε "πολύπλοκο" το deal εξαγοράς της Byte, αναφέροντας ότι "είμαστε μια μικρή Quest". 

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ