Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 04-Φεβ-2023 11:39

  Adani Enterprises: Bάζει στο ράφι το σχέδιο ομολόγων ύψους 122 εκατ. δολαρίων μετά την πτώση της αγοράς

  182459666
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Adani Enterprises έχει βάλει στο ράφι ένα σχέδιο για την άντληση 10 δισεκατομμυρίων ρουπιών (122 εκατ. δολάρια) μέσω της πρώτης δημόσιας πώλησης ομολόγων της μετά από την πτώση της αγοράς, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, σύμφωνα με το Bloomberg.


  Η εμβληματική εταιρεία της αυτοκρατορίας του Ινδού δισεκατομμυριούχου Gautam Adani είχε προγραμματίσει τη δημόσια έκδοση ομολόγων για τον Ιανουάριο, συνεργαζόμενη με τις Edelweiss Financial Services, AK Capital, JM Financial και Trust Capital, σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει το Bloomberg τον Δεκέμβριο. Αλλά η δραστηριότητα έχει πλέον σταματήσει, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή το θέμα είναι ιδιωτικό. 

  Η εξέλιξη αυτή είναι η τελευταία σε μια ξαφνική αντιστροφή της τύχης του ομίλου, αφού η αμερικανική εταιρεία shortseller Hindenburg Research στα τέλη του περασμένου μήνα την κατηγόρησε για χειραγώγηση μετοχών και λογιστική απάτη. Ενώ ο όμιλος αρνήθηκε σθεναρά τους ισχυρισμούς, οι τιμές των μετοχών και των ομολόγων του έπεσαν.

  Η αναταραχή την περασμένη εβδομάδα ανάγκασε την Adani Enterprises να αποσύρει αιφνιδιαστικά μια δημόσια προσφορά ρεκόρ 200 δισεκατομμυρίων ρουπιών για τη συνέχεια της δημόσιας προσφοράς μετοχών, και σηματοδοτεί μια εντυπωσιακή αντίθεση με μόλις πριν από λίγους μήνες, όταν ο όμιλος αναζητούσε κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει τα σχέδια επέκτασης. Σε μια ένδειξη του πόσο απαγορευτικά ακριβή θα μπορούσε να είναι τώρα οποιαδήποτε προσπάθεια χρηματοδότησης χρέους για τις επιχειρήσεις του ομίλου, η απόδοση ενός ομολόγου της Adani Green Energy ξεπέρασε το 36% την περασμένη εβδομάδα.

  Η Edelweiss αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ οι άλλες τρεις χρηματοπιστωτικές εταιρείες που συμμετείχαν στη σχεδιαζόμενη προσφορά τίτλων της Adani Enterprises δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλια. Δεν υπήρξε απάντηση από εκπρόσωπο του ομίλου Adani Group σε ηλεκτρονικό αίτημα για σχολιασμό. 

  Σύμφωνα με την Moody's Investors Service, η περιδίνηση της αγοράς θα μειώσει πιθανώς την ικανότητα του ομίλου να αντλήσει χρήματα για έργα κεφαλαιουχικών δαπανών ή να αναχρηματοδοτήσει το χρέος του κατά το επόμενο έτος ή δύο έτη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ