Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Ιαν-2023 14:41

  "Πράσινο φως" σε συνδρομητικά κανάλια να αποκτήσουν "ελεύθερη" τηλεόραση

  nova Γεωργιόπουλος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για τα σιδηροδρομικά και αεροπορικά ατυχήματα δίνει το δικαίωμα σε εταιρείες παροχής συνδρομητικής τηλεόρασης να αποκτήσουν συμμετοχές σε κανάλια της "ελεύθερης" τηλεόρασης.

  Σύμφωνα με αναλυτές της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, αυτό αποτελούσε αίτημα της NOVA, η οποία είχε προσφύγει στην ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.

  Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση:

  "Με τις διατάξεις της υπόψη τροπολογίας τροποποιούνται οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας (άρθρο 2, παρ. 4 του ν.2644/1998) αναφορικά με τις προϋποθέσεις κατοχής άδειας, για την παροχή συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών και την κατάργηση της απαγόρευσης συμμετοχής σε επιχείρηση παροχής ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω επίγειων δικτύων ελεύθερης συνδρομητικής λήψης. 

  Συγκεκριμένα και υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις, εισάγεται πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία:

  - Είναι δυνατή η συμμετοχή ανώνυμης εταιρείας που κατέχει άδεια για παροχή συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών σε εταιρεία που κατέχει άδεια σταθμού ελεύθερης λήψης,

  - Επιτρέπεται οι μέτοχοι της ανωτέρω εταιρείας να κατέχουν άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού ελεύθερης λήψης ή να μετέχουν σε εταιρεία που κατέχει σχετική άδεια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ