Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Ιαν-2023 07:47

  Ο κλάδος των startup στο επενδυτικό ραντάρ της Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη

  INTRACOM Σωκρατης Κοκκαλης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

  Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η διαδικασία του μετασχηματισμού στην πράξη της Intracom Holdings, η οποία μετά την χθεσινή έγκριση της απόσχισης του κλάδου των ακινήτων της και την εισφορά τους στην 100% θυγατρική Intracom Properties, σχεδιάζει τα επόμενα βήματα, τα οποία περιλαμβάνουν επενδύσεις σε διάφορες εταιρείες είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. 

  Όπως, άλλωστε, είχε επισημάνει πριν μερικούς μήνες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Σωκράτης Κόκκαλης, η Intracom Holdings, πλέον, θα επικεντρωθεί στον ρόλο της στο να επενδύει σε διάφορους κλάδους που έχουν υψηλές αποδόσεις, ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, όπου στο προσκήνιο δεν είναι τόσο η παραγωγή όσο η χρηματιστηριακή κίνηση κεφαλαίων.    
  Με διαθέσιμα 200 εκατ. ευρώ 

  Έχοντας στα ταμεία της διαθέσιμα που αγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ, ο όμιλος εξετάζει διάφορες ευκαιρίες εντός και εκτός συνόρων ενώ ήδη κυοφορούνται συμφωνίες, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο 2023. 

  Ανάμεσα στους κλάδους που σχεδιάζει να επενδύσει είναι εκείνοι στους οποίους έχει κάποια αντικειμενική γνώση και αξιοσημείωτη εμπειρία, όπως των τυχερών παιχνιδιών, της τεχνολογίας και της ενέργειας ενώ στο επενδυτικό της ραντάρ έχει μπει και το οικοσύστημα των startups. Πηγές προσκείμενες στην εισηγμένη αναφέρουν στο Capital.gr ότι η Intracom εξετάζει το ενδεχόμενο είτε να επενδύσει απευθείας σε κάποια νεοφυή επιχείρηση είτε να συμμετάσχει σε κάποιο fund, το οποίο κατά βάση χρηματοδοτεί καινοτόμα εγχειρήματα. 

  Εντός του 2023 η πρώτη κίνηση 

  Σε κάθε περίπτωση πάντως, ανεξαρτήτως κλάδου, είναι αρκετά πιθανό στα τέλη του πρώτου εξαμήνου να ανακοινωθεί η πρώτη κίνηση της Intracom στο νέο κεφάλαιο της διαδρομής της, που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα.  

  "Εδώ και περίπου ένα χρόνο έχουμε πει ότι η Intracom, πλέον, μετασχηματίζεται σε εταιρεία επενδύσεων και θα ξεκινήσει την δραστηριότητά της σε μια τελείως διαφορετική βάση. Η φάση ανάπτυξης της εταιρείας βρίσκεται μπροστά της. Θα δείτε πολλά και σπουδαία ακόμη και μέσα στο 2023. Φεύγουμε από την παραγωγή και πηγαίνουμε σε κάτι άλλο ", σημείωσε ο αντιπρόεδρος και μέτοχος της εισηγμένης, Δημήτρης Κλώνης κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση. 
  Στόχος τα 200 εκατ. σε αξία ακινήτων για την Intracom Properties

  Στο πλαίσιο της διαδικασίας για τον μετασχηματισμό της, η εταιρεία θυμίζουμε ότι, μεταξύ άλλων, προχώρησε στην πώληση της Intrasoft και της Intrakat ενώ παράλληλα αποφάσισε την απόσχιση του κλάδου των ακινήτων και την εισφορά τους στη 100% θυγατρική, τη μονοπρόσωπη εταιρεία Intracom Properties. 

  "Μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση, στόχος μας δεν είναι απλά να αξιοποιήσουμε μόνο τα δικά μας ακίνητα με τον βέλτιστο τρόπο  αλλά να μπορέσουμε να αυξήσουμε το χαρτοφυλάκιο με την απόκτηση νέων καθώς και με συνέργειες, που θα επιδιώξουμε με αντίστοιχες εταιρείες του κλάδου ", εξήγησε ο κ. Κλώνης.

  Επί του παρόντος, η εταιρεία ξεκινά με "προίκα" ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων η λογιστική αξία του οποίου ανέρχεται στα 65 εκατ. ευρώ (η εμπορική είναι μεγαλύτερη) και περιλαμβάνει τις κτιριακές εγκαταστάσεις στην Παιανία που στεγάζει τις επιχειρήσεις που δημιούργησε ο Σωκράτης Κόκκαλης, ένα κτίριο επί της Αδριανείου, το οποίο είναι μισθωμένο στην Vodafone καθώς και κάποιους ορόφους σε κτίριο επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι. 

  Σε πρώτη φάση, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την αξία του χαρτοφυλακίου της περίπου στα 200 εκατ. ευρώ μέσα από την προσθήκη νέων ακινήτων ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να μετεξελιχθεί σε ΑΕΕΑΠ (εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία) περνώντας το κατώφλι του ελληνικού χρηματιστηρίου, κάτι που θα εξαρτηθεί από την μελλοντική της πορεία. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ