Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Δεκ-2022 08:18

  Πώς η Stoiximan "έβαλε" τον Δικέφαλο Αετό στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ

  Πώς η Stoiximan "έβαλε" τον Δικέφαλο Αετό στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

  Από τον περασμένο Ιούνιο στέκει επιβλητικό στην είσοδο του Opap Arena Stadium του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια.

  Με ύψος περίπου 7 μέτρα, άνοιγμα φτερών 13 μέτρα και βάρος 24 τόνων, το γλυπτό του Δικέφαλου Αετού δίνει ένα αέρα ανανέωσης και μια νέα οπτική στο σύμβολο του ιστορικού συλλόγου. Φιλοτεχνημένο από τον Ούγγρο καλλιτέχνη Γκάμπορ Μίκλος Ζόκε, αποτελεί χορηγία της Stoiximan για πέντε χρόνια, μια κίνηση η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας ανάμεσα στην στοιχηματική εταιρεία και την ομάδα των κιτρινόμαυρων. 

  "Είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει ένα από τα πιο ελκυστικά σημεία γηπέδου για φωτογράφηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο", σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Stoiximan, Πάνος Κωνσταντόπουλος στο πλαίσιο ανακοίνωσης της αποκλειστικής χορηγίας για τα επόμενα 5 χρόνια, λέγοντας παράλληλα ότι πλέον η ΑΕΚ με το καινούργιο της γήπεδο δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από αντίστοιχα γήπεδα ποδοσφαιρικών συλλόγων του εξωτερικού. 

  Ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση από την πλευρά της Stoiximan για την συμβολή της στην κατασκευή του εν λόγω γλυπτού, δε θέλησε να αποκαλύψει το ύψος της χορηγίας ενώ περιορίστηκε στο να αναφέρει ότι πρόκειται για μια συμφωνία, η οποία καλύπτει και τις δύο πλευρές. 

  Αν και το γλυπτό έχει τοποθετηθεί στο νέο γήπεδο των κιτρινόμαυρων από τα μέσα Ιουνίου, ωστόσο η επιγραφή, η οποία αναγράφει την αποκλειστικό χορηγό Stoiximan και την ΑΕΚ τοποθετήθηκε μόλις πρόσφατα, σηματοδοτώντας την νέα συνεργασία, η οποία ισχύει για πέντε χρόνια. Μετά το πέρασμα της πενταετίας οι δύο πλευρές αναμένεται να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω συνέχισή της. 

  "Πρόκειται για ένα μοναδικό έργο, το οποίο συμβολίζει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο τις καταβολές μας, την δυναμική μας και το μεγαλείο του σωματείου μας",, σημείωσε ο β΄ αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου. 

  Σύμφωνα με τον κ. Αλεξίου αποτελεί ήδη τοπόσημο όχι μόνο για την περιοχή αλλά ταυτίζεται με ολόκληρο τον δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας, αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα σημεία αθλητικού ενδιαφέροντος σε όλη την Ελλάδα. "Από την στιγμή που παρουσιάστηκε έχει γίνει πόλος έλξης για φίλους κάθε ηλικίας τόσο της ομάδας μας όσο και για κάθε επισκέπτη της περιοχής", επεσήμανε. 

  Αν και σε γενικές γραμμές το γλυπτό έχει κάνει θετική εντύπωση στους φιλάθλους και όχι μόνο των Κιτρινόμαυρων, ωστόσο στο παρελθόν το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας είχε διατυπώσει τις επιφυλάξεις του σχετικά με την αισθητική του συγκεκριμένου γλυπτού. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ