Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Δεκ-2022 08:09

  Θ. Λιάγκος: Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετεξελίσσεται σε λιμάνι διεθνούς σημασίας

  Θ. Λιάγκος: Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετεξελίσσεται σε λιμάνι διεθνούς σημασίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αναστασίας Βαμβακά

  Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την Προεδρία του Εκτελεστικού Προέδρου Δ.Σ. & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνου Λιάγκου, έφερε πάλι κοντά όλους τους εκπροσώπους φορέων, συνεργάτες και στελέχη της εταιρείας. 

  Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος, σημείωσε πως "το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετεξελίσσεται σε λιμάνι διεθνούς σημασίας. Συμπορευόμαστε με κοινό όραμα και στόχους με τη λιμενική κοινότητα, προσφέροντας προστιθέμενη αξία στην κοινωνία και ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλους".

  Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά τα επίσημα εγκαίνια της νέας γραμμής της CMA-CGM που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα λιμάνια Σαουθάμπτον (Μεγάλη Βρετανία), Αμβέρσα (Βέλγιο) Ρότερνταμ (Ολλανδία) και Αμβούργου (Γερμανία), σε ένα κυκλικό ταξίδι 35 ημερών. Σύμφωνα με την εταιρεία, το πλοίο, που έχει δυναμικότητα περίπου 4.400 teus, ξεκινάει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης κάθε Πέμπτη το ταξίδι του και στη συνέχεια θα πλέει προς λιμάνια της Τουρκίας ((Κωνσταντινούπολη, Γεμπζέ, Γκεμλίκ, Σμύρνης), του βόρειου Μαρόκου (Τανγκέρης), καταλήγοντας στα λιμάνια των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών.

  Στη συζήτηση του ιδιαίτερα πολυπληθή συμβουλίου έμφαση δόθηκε στην αναπτυξιακή στρατηγική της ΟΛΘ Α.Ε., με επίκεντρο τους τρεις πυλώνες της βιωσιμότητας (περιβάλλον, κοινωνία, διακυβέρνηση). Στη συνεδρίαση συμμετείχαν συνολικά 20 εκπρόσωποι από 21 φορείς, χρήστες και μέλη της ευρύτερης κοινότητας του λιμένα, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις πρόσφατες εξελίξεις της εταιρείας σε όλα τα επίπεδα. Όπως αναφέρει ο οργανισμός, "οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Θεσσαλονίκης προσφέρουν τη δυνατότητα ενημέρωσης και γόνιμου διαλόγου μεταξύ των μελών της λιμενικής κοινότητας για θέματα ανάπτυξης και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του Λιμένα προς τους χρήστες του". 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ