Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Δεκ-2022 19:42

  Τεχνική Ολυμπιακή: Στα 9.615 χιλ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το εννεάμηνο

  Τεχνική Ολυμπιακή: Στα 9.615 χιλ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το εννεάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σχεδόν διπλασιασμό του κύκλου εργασιών το εννεάμηνο του 2022 κατέγραψε η Τεχνική Ολυμπιακή καθώς ανήλθε στα 9.615 χιλιάδες ευρώ έναντι 4.867 χιλιάδες ευρώ.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας ο κύκλος εργασιών, τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων (EBIT), τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) και τα αποτελέσματα προ φόρων (ΕΒΤ) της εννεάμηνης περιόδου 1/1 – 30/09/2022, και τα αντίστοιχα μεγέθη της συγκριτικής περιόδου, καθώς και η μεταβολή τους για το γ΄ τρίμηνο του 2022 και 2021 αντίστοιχα για τον Όμιλο ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ σε ενοποιημένη βάση, διαμορφώθηκαν ως ακολούθως: 

  Σύμφωνα με την εταιρεία, δεν σημειώθηκαν σημαντικές μεταβολές στην δανειακή θέση ή/και κεφαλαιακή διάρθρωση του Ομίλου κατά το γ’ τρίμηνο του 2022.

  Εντός του τελευταίου τριμήνου ο Όμιλος δεν έχει λάβει κανένα νέο δάνειο. Κατά την άποψη του ΔΝΤ ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας θα δημιουργήσει ύφεση στην παγκόσμια οικονομία, το μέγεθος της οποίας δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να υπολογιστεί και εξαρτάται τόσο από τη διάρκεια του πολέμου όσο και από την επίδραση των οικονομικών και εμπορικών κυρώσεων. Το σίγουρο είναι πως οι προκλήσεις και οι δυσκολίες για την παγκόσμια οικονομία είναι πολύ μεγάλες.

  Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφερθεί και να αξιολογηθεί, ότι οι αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι πληθωριστικές πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία, είχαν ήδη ξεκινήσει δύο περίπου χρόνια πριν, με την έκρηξη της πανδημίας του Covid-19.

  Αυτό σημαίνει ότι το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα δεν έχει προλάβει να ισορροπήσει και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις οποιεσδήποτε μεταβολές και αναταράξεις, πολύ περισσότερο σε μια σύγκρουση λαμβανομένων υπ οψιν των παραγωγικών χαρακτηριστικών των εμπλεκομένων χωρών. Βασική δραστηριότητα του Ομίλου αποτελεί η ναυτιλία και ως εκ τούτου οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης προς το παρόν δεν είναι σημαντικές.

  Ο Όμιλος επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην επέκταση των δραστηριοτήτων του εντός και εκτός Ελλάδος, στην συμμετοχή στον ευρύτερο τομέα της ναυτιλίας, στον τουρισμό, στην "πράσινη" ενέργεια και στην εκμετάλλευση ή/και ανάπτυξη ακινήτων. Ο Όμιλος στοχεύει στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας που διαθέτει σε συνδυασμό με την υπάρχουσα σημαντική ρευστότητα του, επιδιώκοντας την εξεύρεση και εκμετάλλευση επενδυτικών και αναπτυξιακών ευκαιριών στους προαναφερθέντες τομείς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ