Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Δεκ-2022 09:50

  Βήμα του Σκλαβενίτη σε Πόρτο Ράφτη, Λούτσα, Μαρκόπουλο και κοινή ταμπέλα με τη Γέγος

  Ο Σκλαβενίτης απορροφά τον Κρόνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Λαμπίρη

  Σε νέα εποχή εισέρχεται η αλυσίδα Γέγος, η οποία συμφώνησε με τον όμιλο Σκλαβενίτη για την διάθεση τεσσάρων από τα έξι συνολικά καταστήματά της, τα οποία θα λειτουργούν υπό κοινή ταμπέλα για τα επόμενα χρόνια. Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί συζητήσεις και με την ΑΒ Βασιλόπουλος, οι οποίες δεν ευδοκίμησαν.

  Το νέο σχήμα που δημιουργείται θα λειτουργεί υπό την κοινή ταμπέλα Γέγος-Σκλαβενίτης για όσο διάστημα θα ισχύουν τα μισθωτήρια συμβόλαια που έχει υπογράψει η Γέγος με τον όμιλο Σκλαβενίτη για τα τέσσερα καταστήματα σε Πόρτο Ράφτη (2), Λούτσα και Μαρκόπουλο, όπως αναφέρει στο Capital.gr ο επικεφαλής της Γέγος, Βαγγέλης Γέγος. Εκτός συμφωνίας μένουν τα καταστήματα της Αργυρούπολης και της Κερατέας, τα ακίνητα των οποίων μισθώνονται από τη Γέγος. Για τα συγκεκριμένα καταστήματα όπως πληροφορούμαστε, η Γέγος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαπραγματεύσεις για τη διάθεσή τους σε άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών της Γέγος θα φτάσει σε περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ το 2022, ποσό αντίστοιχο με εκείνο του 2021. 

  Πρόκειται για μία στοχευμένη κίνηση από πλευράς της Γέγος σε μία περίοδο έντονης πίεσης και αυξημένων λειτουργικών εξόδων για το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας και ταυτόχρονης συμπίεσης των περιθωρίων κέρδους για όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. 

  Τρεις γενιές επιχειρηματιών

  Η Γέγος δημιουργήθηκε το 1971 από τους Γιώργος Γέγο, Μιχάλη Γέγο και Κωνσταντίνος Μεθενίτη και ακολούθησε η δεύτερη γενιά ήταν ο Νίκος Γέγος, ο Γιάννης Γέγος και ο Νίκος Μεθενίτης. Τη σκυτάλη ανέλαβε στη συνέχεια η Τρίτη γενιά και συγκεκριμένα η Κατερίνα Γέγου, ο Μιχάλης Γέγος, ο Γιώργος Γέγος και ο Βαγγέλης Γέγος και η Κέλλυ Μεθενίτη με τον Κωνσταντίνο Μεθενίτη. Το 2011 έφυγε από τη ζωή πρόωρα ο Νίκος Μεθενίτης και το 2012 ο Κωνσταντίνος Μεθενίτης σε τροχαίο. Παρά τα δυσάρεστα περιστατικά η επιχείρηση συνέχισε απρόσκοπτα την επιχειρηματική διαδρομή της μέσα στα χρόνια.

  Ιστορικά, το πρώτο κατάστημα βρισκόταν στην οδό Γρέγου στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη, ένα μικρό μπακάλικο γειτονιάς, που στην πορεία εξελίχθηκε σε σούπερ μάρκετ εξυπηρετώντας τη γύρω περιοχή καθώς και τους παραθεριστές στη διάρκεια τους καλοκαιριού. 

  Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη και η Γέγος θα τεθεί εκτός του ΕΛΟΜΑΣ, μετά την πρόσφατα εξαγορασθείσα από τον Μασούτη, Family, αλλά και τη Λέων Α.Ε. που διαχειρίζεται τα καταστήματα Πλέσσας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ