Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Δεκ-2022 07:56

  Σε εξέλιξη το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 25 εκατ. από τον όμιλο Ιατρικού Αθηνών

  Σε εξέλιξη το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 25 εκατ. από τον όμιλο Ιατρικού Αθηνών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

  Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Σημαντικό μέρος του επενδύσεων κατευθύνεται στην επέκταση του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, το οποίο σύμφωνα με το σχεδιασμό θα ενισχυθεί με εκατό επιπλέον κλίνες, με τη δυναμική του να φτάνει τις πεντακόσιες κλίνες. Οι επενδύσεις υλοποιούνται και με ίδια κεφάλαια, και με τραπεζικό δανεισμό.

  Όπως αναφέρουν στελέχη του ομίλου, γίνονται επίσης επενδύσεις για την ανανέωση και αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού σε όλες του τις μονάδες, σε νέες τεχνολογίες αιχμής και τεχνητής νοημοσύνης. Υπογραμμίζουν ακόμη πως ο σχεδιασμός τους είναι μακροπρόθεσμος, ενώ βασικός πυλώνας της αναπτυξιακής στρατηγικής είναι το brain gain, με την επιστροφή γιατρών από το εξωτερικό (τα τελευταία δύο χρόνια έχουν επιστρέψει τουλάχιστον σαράντα Έλληνες γιατροί).

  Ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών διαθέτει έξι νοσηλευτικές μονάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, το Ιατρικό Ψυχικού, το Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου, το Ιατρικό Δάφνης και το Ιατρικό Περιστερίου.

  Το πλάνο για την Παιανία

  Πηγές του ομίλου δηλώνουν πως παρακολουθούν την αγορά της υγείας, για την αξιολόγηση επενδυτικών ευκαιριών. Στο επενδυτικό πλάνο βρίσκεται εξάλλου το Ιατρικό Πάρκο Παιανίας (υπενθυμίζεται πως από το 2001 το Ιατρικό Αθηνών έχει εξαγοράσει στο 100% την εταιρία EUROSITE που είναι φορέας υλοποίησης του έργου). Η απόφαση προέγκρισης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) για τη δημιουργία του Πάρκου σε εκτός σχεδίου εκτάσεις 120 στρεμμάτων έχει υπογραφεί από πέρσι. Για την επένδυση, εφόσον αποφασιστεί η υλοποίησή της, απαιτούνται κεφάλαια ύψους 150 εκατομμυρίων. Στην αρχική μελέτη προβλέπεται η κατασκευή γενικής νοσηλευτικής μονάδας, μονάδας Θεραπείας και Αποκατάστασης, κέντρου Φυσικής Υγιεινής και Ανανέωσης, παιδιατρική μονάδα, συνεδριακό και ερευνητικό κέντρο, καθώς και ξενοδοχειακή μονάδα για τις ανάγκες των συγγενών των νοσηλευομένων.

  Την χρονιά που πέρασε, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 235 εκατ., έναντι 196 εκατ. το 2020. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 37 εκατ., αυξημένα κατά 71 %, σε σχέση με το αντίστοιχο EBITDA του 2020. Τα κέρδη μετά από φόρους του Ομίλου κατέγραψαν αύξηση κατά 281% και διαμορφώθηκαν σε 15,1 εκατ., έναντι 3.9 εκατ. το 2020. Πηγές της εισηγμένης τονίζουν χαρακτηριστικά πως και στη φετινή οικονομική χρήση "θα αμυνθούν της κερδοφορίας".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ