Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 03-Δεκ-2022 18:05

  Ita Airways: Συνεχίζονται οι "εποικοδομητικές" συνομιλίες με τη Lufthansa

  Ita Airways: Συνεχίζονται οι "εποικοδομητικές" συνομιλίες με τη Lufthansa
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ita Airways και η Lufthansa βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρώμη, ακόμη σε καλές διαπραγματεύσεις για μια πιθανή επικείμενη είσοδο των Γερμανών στην ιταλική κρατική αεροπορική εταιρεία. Ο διάδοχος του παραδοσιακού αερομεταφορέα Alitalia ανακοίνωσε σήμερα: "Η Ita Airways συνεχίζει τις θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με τη Lufthansa".

  Ο όμιλος με έδρα τη Φρανκφούρτη είχε επιλεγεί ως πιθανός εταίρος από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών - τον σημερινό ιδιοκτήτη της Ita - "με μοναδικό στόχο την επίτευξη κερδοφόρας ανάπτυξης της εταιρείας", προστίθεται.

  Η Lufthansa είχε ήδη επιδιώξει να αναλάβει την Ita στις αρχές του έτους σε συνεργασία με τη ναυτιλιακή εταιρεία MSC. Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, ωστόσο, η κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι επέλεξε αρχικά την προσφορά του αμερικανικού ταμείου Certares. Περαιτέρω συνομιλίες με τους Αμερικανούς απέτυχαν το φθινόπωρο, ωστόσο, έτσι ώστε η Lufthansa - από τώρα και στο εξής χωρίς την MSC - να αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στα βιβλία της Ita Airways.

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, οι διευθυντές της αεροπορικής εταιρείας γερανών βρέθηκαν στη Ρώμη την περασμένη εβδομάδα για επίσημες συνομιλίες. Κεντρικό θέμα των διαπραγματεύσεων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, πόσες μετοχές της Ita θα μπορούσαν να περάσουν στη Lufthansa και τι λόγο θα έχει η Ρώμη στο μέλλον. Η δεξιά εθνικιστική κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι πιθανώς αγωνιά, έστω και για ιδεολογικούς λόγους, να διατηρήσει την επιρροή της όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ