Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Νοε-2022 11:57

  Η Α. Ισμαήλος Α.Ε. στο πλευρό του Έβρου

  Ισμαήλος ΕΚΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Α. Ισµαήλος Α.Ε. αποτελεί µια ισχυρή παρουσία στον χώρο του αυτοκινήτου και για 30 χρόνια µοιράζεται την πορεία της και τις αξίες της µε τη µάρκα Mercedes-Benz ως Εξουσιοδοτηµένος Διανοµέας και Επισκευαστής. Δραστηριοποιείται σε πέντε διαφορετικά σηµεία της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας και έχει κατορθώσει να είναι ο µεγαλύτερος dealer αυτοκινήτων σε τζίρο σε Mercedes-Benz και smart, να έχει κύκλο εργασιών 60 εκατοµµύρια ευρώ ετησίως και να κατέχει µερίδιο 30% στις συνολικές πωλήσεις καινούργιων οχηµάτων Mercedes-Benz στη χώρα.

  Στο πλαίσιο του µετασχηµατισµού της, η επιχείρηση έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της, καλύπτοντας µια όλο και µεγαλύτερη γκάµα υπηρεσιών. Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο του οµίλου είναι η IRC Automotive, µια εταιρεία που προσφέρει µακροχρόνια µίσθωση αυτοκινήτου σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

  Λαµβάνοντας υπόψη ότι διανύουµε µια εποχή όπου, πέρα από το κλασικό, εταιρικό πλαίσιο της Κοινωνικής Ευθύνης, ο καθένας οφείλει να κάνει την ανταποδοτικότητα και την προσφορά δεύτερη φύση του και να προσπαθεί σταθερά να βελτιώσει τη ζωή των γύρω του, η Α. Ισµαήλος Α.Ε. φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά: να είναι ενεργό µέλος της κοινωνίας, έχοντας ως προτεραιότητα την ανταποδοτική δράση προς αυτήν. Αντλεί δύναµη και αισιοδοξία µέσα από τη βοήθεια που προσφέρει, αλλά και θάρρος για να οραµατίζεται ένα µέλλον πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο, έναν πλανήτη πιο πράσινο και πιο βιώσιµο.

  Η επιλογή του ακριτικού Έβρου είχε ως αφορµή ένα τυχαίο γεγονός. Τη
  στρατιωτική θητεία του Πάνου Ισµαήλου, γιου του ιδρυτή της επιχείρησης Αντώνη Ισµαήλου,
  στην περιοχή

  Και επειδή ένα καλύτερο αύριο ξεκινά από τα παιδιά, οι προσπάθειες επικεντρώνονται σε αυτά, µε στόχο την ισότιµη πρόσβαση στην εκπαίδευση και την πληροφορία και τις ίσες ευκαιρίες, ανεξάρτητα µε τον τόπο κατοικίας τους. Η επιλογή του ακριτικού Έβρου ως χώρου δράσης είχε ως αφορµή ένα τυχαίο γεγονός. Τη στρατιωτική θητεία του Πάνου Ισµαήλου, γιου του ιδρυτή της επιχείρησης Αντώνη Ισµαήλου, στην περιοχή. Μια εµπειρία που λειτούργησε ως ευκαιρία να γνωρίσει και να αγαπήσει τον τόπο και τον οδήγησε στην ανάγκη να τον στηρίξει.

  Ολα ξεκίνησαν το 2018 µε την Υιοθεσία του Βορειότερου Σχολείου της Ελλάδας, στα Δίκαια του Βόρειου Έβρου. Πλέον οι 125 µαθητές βρίσκονται υπό την ευθύνη της εταιρείας, που τους στηρίζει σε συνεργασία µε την τοπική κοινωνία. Η αρχή έγινε µε την παροχή εξοπλισµού (διαδραστικοί πίνακες, υπολογιστές κ.ά.) και αθλητικού υλικού και στη συνέχεια κατασκευάστηκε χηµείο εντός του σχολείου και δύο παιδικές χαρές στη γειτονιά για τα µικρότερα παιδιά.

  Σταδιακά, οι δράσεις ενισχύθηκαν µε την εισαγωγή Επαγγελµατικού Προσανατολισµού και τη διασύνδεση της εκπαίδευσης µε την αγορά εργασίας. Απώτερος στόχος ήταν να εξασφαλιστεί ότι οι αυριανοί ενήλικες εργαζόµενοι θα έχουν τα απαιτούµενα εφόδια και εργαλεία να ζήσουν στον Έβρο. Να κρατήσουν γερά τις ρίζες τους στην πατρική γη και, συγχρόνως, να έχουν τα φτερά και τα µάτια τους ορθάνοιχτα για να πετάξουν µακριά.

  Στη συνέχεια η Α. Ισµαήλος Α.Ε. προχώρησε στο Πρόγραµµα Υποτροφιών. Κάθε χρόνο καλύπτει τα έξοδα των δύο καλύτερων µαθητών που εισέρχονται σε δηµόσιο εκπαιδευτικό ίδρυµα. Τους κρατάει από το χέρι και στέκεται δίπλα τους συµπαραστάτης και υποστηρικτής στο γοητευτικό τους ταξίδι προς το µέλλον.

  πιν

   

  Οι έκτακτες συνθήκες ζητούν και έκτακτες λύσεις και η Α. Ισµαήλος Α.Ε. είχε την προνοητικότητα να το δει αυτό εγκαίρως. Έτσι, κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας την περίοδο έξαρσης του κορονοϊού, στήθηκε µια δράση που να απαντά στις συγκεκριµένες, επίκαιρες ανάγκες των κατοίκων. Δηµιουργήθηκε ο συνεργατικός σχηµατισµός καινοτοµίας "TimetoAct", που ανέλαβε την τροφοδοσία των ηλικιωµένων κατοίκων στα 25 χωριά του Βορείου Έβρου µε φάρµακα ή είδη πρώτης ανάγκης.

  Οι 125 µαθητές βρίσκονται υπό την ευθύνη της εταιρείας, που τους στηρίζει σε συνεργασία µε την τοπική κοινωνία

  Η σχέση της Α. Ισµαήλος Α.Ε. µε τον Έβρο έχει γερές βάσεις και δεν σταµατά να αναπτύσσεται. Στο πλαίσιο αυτό και µε πρωτοβουλία του Πάνου Ισµαήλου, δηµιουργήθηκε ένα αυτόνοµο τµήµα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης στο χωριό Φυλάκιο. Το Business Development Center (ή Customer Call Center) συνδυάζει τις επιχειρησιακές ανάγκες σε ανθρώπινο δυναµικό και την ενδυνάµωση της επιχειρηµατικής απόδοσης µε τις ιδιαίτερες ανάγκες των κατοίκων του Έβρου που νιώθουν αποκλεισµένοι από τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

  Το σύνολο του σχεδιασµού και των δράσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της επιχείρησης ανταποκρίνεται πλήρως στη συνολική φιλοσοφία της περί ανταποδοτικότητας και προσφοράς. Η Α. Ισµαήλος Α.Ε. ακούει, αφουγκράζεται, εξελίσσεται και προσπαθεί σταθερά να απαντά µε τα µέσα που διαθέτει στις πραγµατικές και άµεσες ανάγκες που προκύπτουν. Γνωρίζει καλά ότι η έννοια της ΕΚΕ και της προσφοράς δεν µπορεί να µετριέται απλώς σε αριθµούς και φοροαπαλλαγές. Οφείλει να είναι σωστά σχεδιασµένη, αποτέλεσµα αναλυτικής έρευνας και διάγνωσης του πεδίου και των αναγκών. Γιατί µόνο τότε είναι ειλικρινής και αποτελεσµατική. Η Α. Ισµαήλος Α.Ε. πορεύεται µε βάση έναν χρυσό κανόνα: Ανταποδίδουµε στην κοινωνία µε βάση αυτό που χρειάζεται η ίδια και όχι µε βάση αυτό που χρειαζόµαστε εµείς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ