Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Νοε-2022 11:07

  Ελλάκτωρ: Προχωρά η εξαγορά του διεθνούς ομολόγου των 670 εκατ. ευρώ

  ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11:24

  Την υποβολή πρότασης εξαγοράς του υπολοίπου των ομολογιών προς τους Ομολογιούχους του Διεθνούς Εταιρικού Ομολόγου (ΗΥΒ), από την θυγατρική της εταιρεία Ellaktor Value PLC, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του. 

  Συγκεκριμένα, η Ellaktor Value PLC, εκδότρια του Διεθνούς Ομολόγου, προτίθεται να εξαγοράσει το υπόλοιπο των ομολογιών, ονομαστικής αξίας €172.843.000, λήξεως 2024, με τιμή 101,594%. 

  Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2022. 

  Με τη συναλλαγή αυτή ολοκληρώνεται η εξαγορά του συνόλου του Διεθνούς Εταιρικού Ομολόγου (ΗΥΒ) €670 εκατ. (εκδόσεως 2019), δύο έτη νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία λήξης του.  

  Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η Διοίκηση του Ομίλου έχει καταφέρει μέσα σε δύο χρόνια να αλλάξει ριζικά το χρηματοοικομικό προφίλ του Ομίλου με στρατηγικές κινήσεις για την εξυγίανση του ισολογισμού του οι οποίες ήδη καταγράφονται συστηματικά στα θετικά οικονομικά της αποτελέσματα. Η αποπληρωμή του Ομολογιακού Δανείου 670 εκατ. ευρώ και μάλιστα δύο χρόνια νωρίτερα, αποτελεί μία ακόμα στρατηγική κίνηση κεφαλαιακής θωράκισης του Ομίλου που θα ενισχύσει την επενδυτική του ευελιξία σε μία περίοδο με ιδιαίτερες χρηματοοικονομικές προκλήσεις.

  Επίσης η αποπληρωμή του Ομολογιακού Δανείου των 670 εκατ. ευρώ δύο χρόνια νωρίτερα απαλλάσσει τον όμιλο από ένα ετήσιο κόστος περίπου 45 εκατ. ευρώ. Αυτό σε συνδυασμό με την επερχόμενη πώληση του κλάδου των ΑΠΕ ενισχύει τις ταμειακές του ροές και την ρευστότητά του.

  Με αυτό τον τρόπο ο Όμιλος ενδυναμώνει το χρηματοοικονομικό του προφίλ δίνοντας άλλη μια ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία που καταγράφει τα τελευταία δύο χρόνια. Και αυτό σε ένα μακροοικονομικό περιβάλλον πρόκληση που απαιτεί καλά θωρακισμένες επιχειρήσεις. "Η νέα κίνηση δικαιώνει τη Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και την στρατηγική των τελευταίων δύο ετών για την οργανωτική, λειτουργική και χρηματοοικονομική εξυγίανση και ανάκαμψη του Ομίλου", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Μέχρι 15 Δεκεμβρίου η πλήρης εξόφληση του ομολόγου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ - Το σχέδιο απόσχισης των ΑΠΕ

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ