Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Νοε-2022 08:34

  To payzy, το νέο "big thing" της Cosmote: Ξεπέρασε τους 40.000 χρήστες

  To payzy, το νέο "big thing" της Cosmote: Ξεπέρασε τους 40.000 χρήστες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Φώτη Φωτεινού 

  Ολοένα και επεκτείνεται η διείσδυση του payzy, της νέας υπηρεσίας ηλεκτρονικών πληρωμών και συναλλαγών της Cosmote που εγκαινιάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά των ηλεκτρονικών συναλλαγών, το payzy έχει ξεπεράσει τους 40.000 χρήστες.

  Μάλιστα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκαινιάσει και νέες υπηρεσίες, όπως η "απελευθέρωση" της απόκτησης και δεύτερης / τρίτης κάρτας payzy από τον ίδιο κάτοχο.     

  Το payzy είναι προϊόν της Cosmote Payments, θυγατρικής του oμίλου ΟΤΕ, η οποία έχει λάβει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος. 

  Το payzy επιτρέπει στον χρήστη να καλύπτει καθημερινές αγορές και λογαριασμούς, κάνοντας παράλληλα συναλλαγές με τους δικούς του ανθρώπους, μέσα από το κινητό του, ανεξαρτήτως παρόχου κινητής.  

  Μέσω εφαρμογής στο κινητό (iOS & Android), η οποία απαιτεί συγκεκριμένα βήματα, όπως ταυτοποίηση, ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει έναν ελληνικό IBAN λογαριασμό, να εκδώσει χρεωστική VISA κάρτα (ψηφιακή ή/και φυσική) και να κάνει, π.χ. τις αγορές του σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα και να πληρώσει λογαριασμούς.

  Στόχος της Cosmote η μεγέθυνση της "κοινότητας" των χρηστών του payzy 

  Όπως ανέφεραν στελέχη του ΟΤΕ στην παρουσίαση της νέας υπηρεσίας, το payzy περιλαμβάνει και πρόσθετες δυνατότητες, όπως η δυνατότητα του χρήστη να ανταλλάσσει χρήματα με φίλους του μέσω του Chat & Pay. Επίσης, μπορεί να μοιράζεται κοινά έξοδα, μέσω του Split it. 

  Σημαντικό είναι, όπως αποσαφήνισαν στελέχη της Cosmote, ότι στο payzy δεν υπάρχει προμήθεια κατά τη φόρτιση του ΙΒΑΝ λογαριασμού, ούτε για τις μεταφορές χρημάτων μέσω του Chat & Pay και του Split It. 

  Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς των ηλεκτρονικών συναλλαγών, όσο μεγαλώνει η "κοινότητα" των χρηστών του payzy, τόσο η Cosmote θα ενισχύει τα μεγέθη της, αποκομίζοντας έσοδα από τις προμήθειες μεταφοράς χρημάτων, πλην των εσωτερικών διαδικασιών της υπηρεσίας.  

  Γενικότερα, η νέα υπηρεσία της Cosmote εγκαινιάστηκε σε μια περίοδο, κατά την οποία η μετάβαση στις ψηφιακές συναλλαγές επιταχύνεται, με αρκετούς καταναλωτές να χρησιμοποιούν όλο και λιγότερο μετρητά στις καθημερινές αγορές και πληρωμές, εάν και το μερίδιο αγοράς του e-payment εξακολουθεί να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. 

  Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, οι ηλεκτρονικές πληρωμές στην Ελλάδα βρίσκονται ακόμα σε χαμηλό επίπεδο, καθώς δεν ξεπερνούν το 3% των συναλλαγών, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη ανέρχεται στο 11%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ