Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 28-Σεπ-2007 14:45

    Πετζετάκις: Διευκρινίσεις για επισφάλειες ύψους 9 εκατ. ευρώ

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τη διενέργεια πρόσθετων προβλέψεων επί επισφαλών απαιτήσεων της εταιρείας και των θυγατρικών της συνολικού ύψους 9,1 εκατ. ευρώ, προχώρησε η διοίκηση της Πετζετάκις, με ανακοίνωσή της.  Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω προβλέψεις έχουν ήδη επιβαρύνει ανάλογα τα δημοσιευθέντα αποτελέσματα εις νέο του α΄ εξαμήνου του 2007.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η προαναφερθείσα κίνηση προέκυψε καθώς υφίστατο στις 13.4.2007 ανεξόφλητο υπόλοιπο ύψους 4,7 εκατ. ευρώ από δάνειο που χορήγησε τα έτη 2003 & 2004 θυγατρική της εταιρεία του εξωτερικού σε αλλοδαπή εταιρεία, ελεγχόμενη από πρόσωπο που συνδέεται με μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Ειδικότερα η πλήρης ανακοίνωση έχει ως εξής:  "Η εταιρεία Πετζετάκις κατόπιν σχετικής απαίτησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια της από 10/08/2007 ανακοίνωσής της, σημειώνει ότι, όπως αναφέρεται και στην Σημείωση 18γ του προσαρτήματος των ελεγμένων ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων του α΄ τριμήνου 2007 της Εταιρίας και του Ομίλου, υφίστατο την 13.4.2007 ανεξόφλητο υπόλοιπο ύψους 4,7 εκατ. ευρώ από δάνειο που χορήγησε τα έτη 2003 & 2004 θυγατρική της εταιρεία του εξωτερικού σε αλλοδαπή εταιρεία, ελεγχόμενη από πρόσωπο που συνδέεται με μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Μετά την εξάντληση των πρόσφορων μέσων είσπραξης της ανωτέρω απαίτησης και την άκαρπη πάροδο ικανού χρονικού διαστήματος, η Εταιρεία προς το σκοπό εξυγίανσης των χρηματοοικονομικών μεγεθών του Ομίλου προέβη στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του συνόλου των οφειλών της και της χρηματοδότησής της (βάσει του από 28.6.2007 δεσμευτικού προσυμφώνου μεταξύ αφενός της Εταιρίας και του βασικού της μετόχου και αφετέρου 4 εταιριών επενδυτικών κεφαλαίων του εξωτερικού), δυνάμει της από 10.8.2007 ομόφωνης απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της και με τη σύμφωνη γνώμη του Ορκωτού Ελεγκτή-Λογιστή της, στη διενέργεια πρόσθετων προβλέψεων επί επισφαλών απαιτήσεων της Εταιρίας και των θυγατρικών της συνολικού ύψους 9,1 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της ανωτέρω απαίτησης ύψους 4,7 εκατ. ευρώ. Η ως άνω Γενική Συνέλευση ομόφωνα εξουσιοδότησε σχετικά το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας για την οριστική τακτοποίησή τους. Οι εν λόγω προβλέψεις στο σύνολό τους έχουν ήδη επιβαρύνει ανάλογα τα δημοσιευθέντα αποτελέσματα εις νέο του α΄ εξαμήνου 2007 της συγκεκριμένης θυγατρικής, της Εταιρίας και κατά συνέπεια, ολόκληρου του Ομίλου, όπως ήδη αναφέρεται στην σημείωση 11γ του προσαρτήματος των ελεγμένων ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων του α εξαμήνου 2007".

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ