Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Οκτ-2022 08:30

  Πληρωμές μέσω κινητού από τον ΟΤΕ: Παρουσιάζεται η υπηρεσία payzy

  Πληρωμές μέσω κινητού από τον ΟΤΕ: Παρουσιάζεται η υπηρεσία payzy
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Φώτη Φωτεινού

  "Στροφή" του ΟΤΕ στα εναλλακτικά έσοδα. Τη νέα υπηρεσία πληρωμών μέσω κινητού "payzy" παρουσιάζει σήμερα ο ΟΤΕ, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται στο Μέγαρο του ΟΤΕ και μάλιστα, σε ανώτατο επίπεδο.

  Στη σχετική παρουσίαση θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ο Chief Officer Χρηματοοικονομικών Θεμάτων, Μπάμπης Μαζαράκης, ο Chief Marketing Officer Consumer Segment, Παναγιώτης Γαβριηλίδης και ο CEO της COSMOTE Payments, Χρήστος Φουσκούδης.

  Στο Google Play, στο οποίο οι λήψεις της υπηρεσίας ξεπέρασαν τις 5.000, αναφέρεται ότι το "payzy" προσφέρει στους χρήστες, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων (Chat & Pay) και διαμοιρασμού λογαριασμών (Split It).

  Παράλληλα, παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας (payzy Visa) για αγορές, συναλλαγές και πληρωμές μέσα από το κινητό και, όπως όλα δείχνουν, ανεξάρτητα από τον πάροχο κινητής, τον οποίο οι καταναλωτές χρησιμοποιούν.

  H νέα υπηρεσία θα λανσαριστεί από τη θυγατρική εταιρεία, την Cosmote Payments, η οποία ιδρύθηκε το 2018 και έλαβε τον Ιούλιο του 2020 αδειοδότηση ως "Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος" από την Τράπεζα της Ελλάδος.

  Η πορεία των εναλλακτικών εσόδων των ΟΤΕ / COSMOTE

  Τα κύρια έσοδα του ΟΤΕ, όπως είναι φυσικό, προέρχονται από τη σταθερή τηλεφωνία – ίντερνετ και την κινητή τηλεφωνία.

  Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη κατηγορία εσόδων, τα "Λοιπά Έσοδα", τα οποία – μεταξύ άλλων – περιλαμβάνουν τα έσοδα από τα έργα ICT, τις πωλήσεις συσκευών κινητής, την ακίνητη περιουσία, την ακαδημία και από διάφορες εφαρμογές, κ.α.

  Στην Ελλάδα και στο πρώτο εξάμηνο του έτους, τα "Λοιπά έσοδα" απέφεραν στον ΟΤΕ έσοδα 279,4 εκατ. ευρώ επί συνολικού κύκλου εργασιών 1,52 δισ. ευρώ και στο πρώτο περσινό εξάμηνο 268,6 εκατ. ευρώ επί συνολικού κύκλου εργασιών 1,47 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 4%.  

  Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ο ΟΤΕ ανέφερε άνοδο των εσόδων από τα "Λοιπά έσοδα" κατά 4%, με τον τομέα ICT να σημειώνει ανάπτυξη 9% και τον τομέα system solutions, που περιλαμβάνεται στα έσοδα από ICT, να σημειώνει ανάπτυξη 10%.

  Αντίστοιχα, στο σύνολο του 2021, τα "Λοιπά έσοδα" απέφεραν στον ΟΤΕ έσοδα 587,9 εκατ. ευρώ επί συνολικού κύκλου εργασιών 3 δισ. ευρώ και το 2020 έσοδα 513,3 εκατ. ευρώ επί συνολικού κύκλου εργασιών 2,9 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 14,5%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ