Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Σεπ-2022 13:00

  Mevaco: Ισχυρή αύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας στο α’ εξάμηνο

  Mevaco: Ισχυρή αύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας στο α’ εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ισχυρή άνοδο σημείωσαν τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας Mevaco Μεταλλουργική κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας εταιρικής χρήσης.

  Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας κατά την συγκεκριμένη περίοδο αναφοράς ανήλθε σε 18.992,16 χιλ. ευρώ έναντι 9.866,47 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης οικονομικής περιόδου (Α΄ Εξάμηνο 2021), παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη αύξηση κατά 92,49%, οφειλόμενη στην σημαντική ενίσχυση της ζήτησης για τα προϊόντα της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και στην παραγωγική ικανότητα της εταιρείας να ανταποκρίνεται σε αυτήν τη ζήτηση.

  Τα μεικτά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 4.030,07 χιλ. ευρώ, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα σημαντική αύξηση κατά 105,08% σε σχέση με την αντίστοιχη συγκρίσιμη περίοδο, η οποία οφείλεται στη σημαντική ενίσχυση του κύκλου εργασιών, καθώς και στην ορθολογικότερη και αποδοτικότερη διαχείριση του κόστους παραγωγής της εταιρείας.

  Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε κέρδη 2.089,54 χιλ. ευρώ, έναντι κερδών 1.254,73 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσεως, παρουσιάζοντας και εν προκειμένω σημαντική αύξηση κατά 66,53%.

  Τα αποτελέσματα προ φόρων της Εταιρείας διαμορφώθηκαν σε κέρδη 1.595,83 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 756,56 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη συγκρίσιμη περίοδο (Α΄ Εξάμηνο 2021), παρουσιάζοντας επίσης αξιοσημείωτη βελτίωση κατά 110,93%.

  Τέλος, τα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε κέρδη 1.253,60 χιλ. ευρώ, έναντι κερδών 631,16 χιλ. ευρώ αντίστοιχα την προηγούμενη συγκρίσιμη περίοδο (Α΄ εξάμηνο 2021), παρουσιάζοντας επίσης σημαντική βελτίωση κατά 98,62%.

  Όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, κατά το πρώτο (Α΄) Εξάμηνο της τρέχουσας εταιρικής χρήσεως, υλοποιώντας με συνέπεια το επενδυτικό πλάνο που έχει καταρτίσει και αξιοποιώντας την πολυσχιδή παραγωγική της ικανότητα, την αρτιότητα των παραγωγικών της εγκαταστάσεων και την ευελιξία  και προσαρμοστικότητα του επιχειρηματικού της μοντέλου, κατόρθωσε να επιτύχει αξιοσημείωτα οικονομικά αποτελέσματα, αξιοποιώντας την αυξημένη ζήτηση,   εδραιώνοντας με τον τρόπο αυτό έτι περαιτέρω την αναπτυξιακή της πορεία.

  Μολονότι κατά την παρούσα χρονική στιγμή η κρατούσα ισχυρή γεωπολιτική και οικονομική διαταραχή και η πρωτοφανής στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενεργειακή κρίση, με τις συνακόλουθες δυσμενείς οικονομικές συνέπειες (πληθωριστικές πιέσεις, ενδείξεις ύφεσης κλπ),  καθιστούν οιαδήποτε πρόβλεψη και εκτίμηση αναφορικά με την περαιτέρω πορεία, τα αποτελέσματα και τις επιδόσεις της εταιρείας επισφαλή και αβέβαιη, η στρατηγική αυτής θα εξακολουθήσει να επικεντρώνεται στην εφαρμογή συγκρατημένα επιθετικής πολιτικής, μέσω της αναζήτησης νέων κερδοφόρων πεδίων δράσης και της διείσδυσης σε νέα αντικείμενα, με γνώμονα την ανάληψη και επιτυχή υλοποίηση έργων σημαντικής πολυπλοκότητας, υψηλών ποιοτικών απαιτήσεων και τεχνικών χαρακτηριστικών, με αξιοποίηση των σημαντικών παραγωγικών δυνατοτήτων που διαθέτει η εταιρεία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ