Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Σεπ-2022 09:09

  Σημαντικές εξελίξεις για δύο μη συστημικές τράπεζες

  Νέο λειτουργικό μοντέλο καταστήματος από την Παγκρήτια Τράπεζα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Λεωνίδα Στεργίου

  Έγκριση του συμπληρωματικού ενημερωτικού δελτίου για τη χρονική επέκταση της αύξησης κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας και κατάθεση του νέου επικαιροποιημένου κεφαλαιακού πλάνου στην Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται εντός της ημέρας.

  Παράλληλα, η Attica Bank ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα εξαμήνου, όπου αναμένεται να στείλει μήνυμα για την επικείμενη συμφωνία των μετόχων προκειμένου να προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

  Με το συμπληρωματικό ενημερωτικό δελτίο της Παγκρήτιας Τράπεζας επεκτείνεται η διάρκεια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των 98 εκατ. ευρώ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου (από 27 Σεπτεμβρίου αρχικά).

  Για τους νέους μετόχους, η προθεσμία μέχρι 27 Οκτωβρίου ισχύει, όπως έχει ήδη αποφασίσει ήδη η γενική συνέλευση του Ιουλίου. Το νέο κεφαλαιακό πλάνο της Παγκρήτιας Τράπεζας δίνει αναλυτικές πληροφορίες για την 3ετία και τους κεφαλαιακούς δείκτες, λαμβάνοντας υπόψη τη συγχώνευση με την Τράπεζα Χανίων και την απορρόφηση των ελληνικών δραστηριοτήτων της HSBC.

  Η Attica Bank έχει προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του έτους, τα οποία αναμένεται να εμφανίζουν ζημιές.

  Παράλληλα, αναμένεται η διοίκηση της Τράπεζας να δώσει πληροφορίες για το 5ετές της επιχειρηματικό πλάνο, με στόχο την κερδοφορία και την οργανική ανάπτυξη της Attica Bank, όπως και για το ότι οι μέτοχοι (ΤΧΣ και Ellington) βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, ώστε να κατατεθεί το κεφαλαιακό πλάνο στην ΤτΕ, πιθανότατα από εβδομάδα.

  Ήδη, το πρώτο μήνυμα εστάλη στο Συνέδριο του Economist από την ομιλία της νέας Διευθύνουσας Συμβούλου κυρίας Ελένης Βρετού, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής για την Attica Bank όπου κυοφορούνται εξελίξεις, ενώ παράλληλα εκπονούμε το νέο επιχειρησιακό μας πλάνο 5ετίας, που σκοπό έχει να επιστρέψει η τράπεζα σε τροχιά κερδοφορίας και στη διεκδίκηση του δίκαιου μεριδίου αγοράς με μια νέα στρατηγική πρόταση”.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο μέτοχοι έχουν συμφωνήσει για αύξηση κεφαλαίου γύρω στα 450 εκατ. ευρώ, δηλαδή λίγο υψηλότερα από την αύξηση που είχε αποφασιστεί από τη γενική συνέλευση, ύψους 365 εκατ. ευρώ. Οι υπόλοιπες ανάγκες θα καλυφθούν μέσα από προβλέψεις και μέσα από το επιχειρησιακό πλάνο.

  Διαβάστε ακόμη:

  Ικανοποίηση Μ. Σάλλα για την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

  Η Παγκρήτια Τράπεζα προχωρεί στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου εξυγίανσης

  Νέα λύση για την Attica Bank

  Ελ. Βρεττού (Attica Bank): Ενσωματώσουμε αρχές υπεύθυνης τραπεζικής

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ