Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Σεπ-2022 07:38

  ΑΒ Βασιλόπουλος: Η επιστολή που ανακοινώνει 150 ευρώ μπόνους σε 14.000 εργαζόμενους

  ΑΒ Βασιλόπουλος: Η επιστολή που ανακοινώνει 150 ευρώ μπόνους σε 14.000 εργαζόμενους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Λαμπίρη

  Ως κίνηση από πλευράς του νέου brand president Νίκου Λαβίδα της ΑΒ Βασιλόπουλος αλλά και της εταιρείας για να περιορίσουν τον αντίκτυπο που έχουν προκαλέσει οι τελευταίες αποχωρήσεις εργαζομένων της αλυσίδας στο πλαίσιο των ευρύτερων ανακατατάξεων που έχουν υλοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, ερμηνεύεται από πηγές της αγοράς η εσωτερική ανακοίνωση – υπηρεσιακό σημείωμα για παροχή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 150 ευρώ για το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου. Πρακτικά δηλαδή η ενίσχυση έχει ύψος 50 ευρώ για κάθε μήνα.

  Τι αναφέρει η ανακοίνωση

  Ιδιαίτερα χαρακτηριστική μάλιστα είναι η ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο κύριος Λαβίδας, όπου κάνει λόγο μεταξύ άλλων στις δύσκολες στιγμές που πέρασαν οι εργαζόμενοι το τελευταίο χρονικό διάστημα, γιατί όπως λέει "αποχωριστήκαμε αγαπημένους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαστήκαμε και συμπορευτήκαμε στα εύκολα και στα δύσκολα, με εκτίμηση και φροντίδα". 

  Θυμίζουμε ότι ο κύριος Λαβίδας ανέλαβε καθήκοντα στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ στα τέλη Αυγούστου, όταν ένα μεγάλο μέρος των διοικητικών ανακατατάξεων είχε ήδη λάβει χώρα, προερχόμενος από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Upfield. Την ανάληψη των καθηκόντων του ακολούθησε ένα νέο κύμα ανακοινώσεων αποχώρησης στελεχών, κατά κύριο λόγο από τα κεντρικά κτίρια της αλυσίδας αλλά και από περιφερειακές διευθύνσεις της εταιρείας, κάτι που έλαβε χώρα εντός του Σεπτεμβρίου με σημαντικές ανακατατάξεις που φέρεται να εφαρμόστηκαν σε όλο το φάσμα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

  H ΑΒ Βασιλόπουλος υπάγεται διοικητικά στην Τσεχία -όπως και η Mega Image της Ρουμανίας- όπου αναφέρεται ο σημερινός brand president της επί ελληνικού εδάφους αλυσίδας, Νίκος Λαβίδας, όπως και ο προκάτοχός του, Βασίλης Σταύρου, στον Jesper Lauridsen, CEO της Τσεχίας για λογαριασμό του ομίλου Ahold Delhaize. 

  Στην εσωτερική ανακοίνωση του Νίκου Λαβίδα, η οποία έχει περιέλθει σε γνώση του Capital.gr, αναφέρεται μεταξύ άλλων στον Οκτώβριο που έρχεται, λέγοντας ότι είναι: "Ένας μήνας που φέρνει, ταυτόχρονα, και μία νέα δυναμική και μία νέα σύνθεση ανθρώπων με νέους κι εμπλουτισμένους ρόλους. Και μία ξεχωριστή αποστολή. Να δουλέψουμε ως ομάδα για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη. Να προχωρήσουμε, και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες της επιτυχίας για την ΑΒ". 

  Ο brand president της ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει στην ίδια ανακοίνωση λέγοντας: "Ένα τέτοιο παράδειγμα επιτυχίας έζησα στην πρόσφατη επίσκεψή μου στη Χίο. Πέντε καταστήματα που θα λειτουργούν σαν ένα, σαν μία ομάδα. Κι αυτό βγαίνει -όχι μόνο στη μεταξύ τους σχέση- και στους πελάτες. ‘Εμένα θα ρωτήσετε για την ομάδα της Χίου’, μου ανέφερε χαρακτηριστικά ένας πελάτης. Και μου τα είπε όλα! Χρύσα, Βούλα, Μάριε, Μιχάλη, Ελένη θέτετε τον πήχη ψηλά. Νίκο και Αλέκο, το ίδιο κι εσείς για εκείνους που παραλαμβάνουν την περιοχή". 

  Μέσω της κάρτας πιστότητας η χορήγηση της ενίσχυσης και όχι σε μετρητά

  Σύμφωνα λοιπόν με τα ανακοινωθέντα στο εσωτερικό της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας στην Ελλάδα με βάση το τζίρο της, τα 150 ευρώ θα χορηγηθούν στο σύνολο των 14.000 εργαζομένων με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Η χορήγηση του "επιδόματος" θα γίνει μέσω του προγράμματος πιστότητας της κάρτας ΑΒ Plus, επομένως δεν θα δοθούν τα χρήματα σε μετρητά. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ