Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Σεπ-2022 08:53

  Σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 9 εκατ. ευρώ προχώρησε η Nova

  Σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 9 εκατ. ευρώ προχώρησε η Nova
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Φώτη Φωτεινού 

  Σε νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 9 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Nova, μέσω της έκδοσης 30 εκατ. νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστη και τιμή διάθεσης/έκδοσης 6 ευρώ για κάθε μετοχή.

  H United Group, η οποία εξαγόρασε τη NOVA το 2020, έχει προχωρήσει και σε άλλες κεφαλαιακές "ενέσεις", πραγματοποιώντας ΑΜΚ 25 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2020 και χορηγώντας πέρσι ομολογιακό δάνειο 40 εκατ. ευρώ.

  Σημειώνεται ότι, στα τέλη του 2020, ολοκληρώθηκε η συναλλαγή μεταξύ του Ομίλου United και των Εθνικής Τράπεζας, Τράπεζας Πειραιώς και Attica Bank, βάσει της οποίας ο Όμιλος United συμφώνησε να εξαγοράσει το χρέος και, σταδιακά, την Forthnet (νυν NOVA).

  Η συναλλαγή είχε ως αποτέλεσμα, ο Όμιλος United να αναλάβει το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου Forthnet, το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο και σταδιακά το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

  Στα τέλη του 2020, η NOVA είχε συνολικά έσοδα 276,4 εκατ. ευρώ και αρνητικά ίδια κεφάλαια 188,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ζημιές προ φόρων 9,3 εκατ. ευρώ. 

  H "νέα" Nova με το επενδυτικό πλάνο των 2 δισ. ευρώ έως το 2027 

  Σχετικά πρόσφατα, η United Group παρουσίασε τα σχέδιά της για την ελληνική αγορά, υπό το brand της NOVA, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συγχώνευσης με τη Wind. 

  Με την αρωγή της United Group, η NOVA πρόκειται να επενδύσει σε ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών, καλύπτοντας το 70% των Περιφερειών της Ελλάδας, υλοποιώντας επενδυτικό πλάνο 2 δις ευρώ έως το 2027.  

  Επίσης, η εταιρεία προανήγγειλε περαιτέρω επενδύσεις στην κινητή τηλεφωνία (δίκτυο 5G) και στη συνδρομητική τηλεόραση (εμπλουτισμός περιεχόμενου, νέες παραγωγές σε συνεργασία με ελληνικά κανάλια).

  "Η Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά σημαντική χώρα για τη United Group. Το έχουμε αποδείξει με την επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει. 

  Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας, με την πρόσθετη επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ που ανακοινώνουμε. Η Ελλάδα έχει προοπτικές, στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για προηγμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες", σχολίασε, μεταξύ άλλων, η Victoriya Boklag, Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group, στην παρουσίαση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας. 

  "Η Nova παρέχει πλέον επιλογές στους Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις, μετά από πολλές δεκαετίες. Στο πλαίσιο ενός επενδυτικού πλάνου που φτάνει τα 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, δημιουργούμε ψηφιακές υποδομές 10 Gigabit. 
  Σύντομα θα προσφέρουμε στους συνδρομητές μας, ταχύτητες  έως 1 Gigabit, συμπληρώνοντας έτσι το πρόσφατο λανσάρισμα της πλατφόρμας EON και τη συνεχή ανάπτυξη του δικτύου 5G", ανέφερε, από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Nova.

  Σημειώνεται ότι, με βάση τον αριθμό συνδρομητών (προσθέτοντας και το πελατολόγιο της Wind), η NOVA καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη συνδρομητική τηλεόραση, τη δεύτερη θέση στη σταθερή τηλεφωνία / ίντερνετ και την τρίτη θέση στην κινητή τηλεφωνία. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ