Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Σεπ-2022 10:52

  Σ. Κουνενάκη Εφραίμογλου (ΕΒΕΑ): Προϋπόθεση για χρηματοδότηση οι βιώσιμες επιχειρηματικές στρατηγικές

  Σ. Κουνενάκη Εφραίμογλου (ΕΒΕΑ): Προϋπόθεση για χρηματοδότηση οι βιώσιμες επιχειρηματικές στρατηγικές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη σημασία της υιοθέτησης των αρχών της Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας από τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε αυτή την προσαρμογή, αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ κα. Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου σε ομιλία της, στην ημερίδα του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με θέμα "ESG και Βιώσιμη Ανάπτυξη", την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

  Όπως ανέφερε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, οι διαδοχικές κρίσεις που βιώνει η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια - η πανδημία, αλλά και η ενεργειακή κρίση, που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη - ανέδειξαν την ανάγκη να στραφούν οι διοικήσεις σε βιώσιμες επιχειρηματικές στρατηγικές. Ενώ στάθηκε στο θέμα της χρηματοδότησης, καθώς η βιωσιμότητα - όπως αυτή αξιολογείται από τους σχετικούς δείκτες - αποτελεί όλο και πιο ουσιαστικό παράγοντα στη διαδικασία χορήγησης πιστώσεων και αξιολόγησης επενδύσεων και με τη νέα οδηγία CSRD εισάγονται ενισχυμένες υποχρεώσεις και συγκεκριμένα πρότυπα αναφοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο - με ευρύ μάλιστα πεδίο εφαρμογής που περιλαμβάνει και τις μικρομεσαίες εισηγμένες επιχειρήσεις.

  "Ως Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών υποστηρίζουμε ενεργά την υιοθέτηση προτύπων και στρατηγικών βιώσιμης επιχειρηματικότητας από τις επιχειρήσεις - μέλη μας" τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου. "Το σημείο στο οποίο εστιάζουμε ιδιαίτερα είναι η ενθάρρυνση και η καθοδήγηση των μικρότερων επιχειρήσεων, ώστε να ενσωματώσουν τα κριτήρια βιωσιμότητας στη στρατηγική και στις καθημερινές πρακτικές τους. Μας απασχολεί η διαμόρφωση προτύπων που ανταποκρίνονται στα δεδομένα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μας απασχολούν θέματα όπως η έγκαιρη εκπαίδευση και ενημέρωση, η διαχείριση του κόστους της συμμόρφωσης και άλλα.

  Το ζητούμενο για εμάς, δεν είναι απλώς να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν σε υποχρεώσεις γνωστοποίησης αλλά να διαμορφώσουν συγκροτημένες και βιώσιμες στρατηγικές, ανάλογα με το μέγεθος και τη δραστηριότητά τους".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ