Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Σεπ-2022 19:05

  MIG: Αύξηση εσόδων, αλλά και καθαρών ζημιών λόγω αύξησης ενεργειακού κόστους

  MIG: Αύξηση εσόδων, αλλά και καθαρών ζημιών λόγω αύξησης ενεργειακού κόστους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυξημένες πωλήσεις κατά 58%, αλλά και αύξηση καθαρών ζημιών κατέγραψε η Marfin Investment Group το α΄ εξάμηνο του 2022, κυρίως λόγω της κατά 99% μέσης αύξησης της τιμής των καυσίμων.

  Πιο ειδικά, οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε €205,1 εκ. έναντι €129,8 εκ. το α’ εξάμηνο του 2021 σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά 58,0%.

  Τα αποτελέσματα προ Φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε ζημίες €9,6 εκ. έναντι ζημιών €7,1 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021 λόγω της αλματώδους αύξησης κατά 99% της μέσης τιμής των καυσίμων το α’ εξάμηνο του 2022 έναντι του αντίστοιχου του 2021.

  Τα αποτελέσματα του Ομίλου μετά από φόρους και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε ζημίες €29,7εκ. έναντι €7,6 εκ. το α’ εξάμηνο του 2021. Να σημειωθεί ότι στα ανωτέρω οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου για το α’ εξάμηνο του 2022 και το α’ εξάμηνο του 2021 περιλαμβάνεται κέρδος ποσού €5,3 εκ. και €32,9 εκ. αντίστοιχα το οποίο προέρχεται από την τροποποίηση/αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της RKB για το 2022 και της Εταιρείας για το 2021. Τα αποτελέσματα χωρίς την επίδραση των ανωτέρω κερδών θα ήταν για το α’ εξάμηνο του 2022 ζημίες €35 εκ. έναντι ζημιών €40,5 εκ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2021.

  Το αποτελέσματα του Ομίλου παρουσιάζουν σημαντική εποχικότητα ενώ υπάρχουν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στοιχεία για την κερδοφορία του 3ου τριμήνου του 2022.

  Ο όμιλος ATTICA ήρθε σε συμφωνία με πιστωτές και μετόχους της ΑΝΕΚ με περιεχόμενο την συγχώνευση με απορρόφηση της ΑΝΕΚ και την καταβολή €80 εκ. προς πλήρη εξόφληση του υποκείμενου δανεισμού της ΑΝΕΚ ύψους €236,4 εκ. (πλέον του συνόλου των ανεξόφλητων τόκων έως την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής).

  Υπήρξε εξάλλου παραλαβή από τον όμιλο ATTICA τριών (3) υπερσύγχρονων πλοίων τύπου AERO CATAMARAN και δρομολόγησής τους στις γραμμές Σαρωνικού, καθώς και επέκταση των δραστηριοτήτων του ομίλου ATTICA στον ξενοδοχειακό τομέα καθώς και στον τομέα εκμετάλλευσης λιμενικών υποδομών μέσω συμμετοχής του σε διαγωνισμούς διαχείρισης λιμένων.

  Εντυπωσιακή βελτίωση των αποτελεσμάτων προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατέγραψε η θυγατρική εταιρεία εκμετάλλευση ακινήτων RKB, ενώ ολοκληρώθηκε και η εξαγορά του ποσοστού μειοψηφίας σε αυτήν έναντι ανταλλάγματος ακινήτων. 

  Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα δεξιά, στη στήλη Σχετικά Αρχεία

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ