Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Σεπ-2022 08:13

  Στο σφυρί ξανά η διατηρητέα Bella Vita και το συγκρότημα κατοικιών στους Παξούς

  Στο σφυρί ξανά η διατηρητέα Bella Vita και το συγκρότημα κατοικιών στους Παξούς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

  Ξανά στον δρόμο των πλειστηριασμών οδηγούνται το συγκρότημα κατοικιών της ΣΤΕΜΑΡ καθώς και η Bella Vita στους Παξούς. Στις 5 Οκτωβρίου θα γίνει εκ νέου προσπάθεια για την εκποίηση των συγκεκριμένων ακινήτων, τα οποία βρέθηκαν για πρώτη φορά στο στόχαστρο του ηλεκτρονικού σφυριού τον περασμένο Ιούλιο.

  Ωστόσο, η διαδικασία αναδείχθηκε ως άγονη καθώς δε βρέθηκαν ενδιαφερόμενοι αγοραστές με αποτέλεσμα η περιπέτεια των πλειστηριασμών να συνεχίζεται. Την αυλαία ανοίγει σε επίπεδο υψηλότερης τιμής πρώτης προσφοράς η διώροφη οικοδομή με τρεις πισίνες, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Λογγό του δήμου Παξών.

  Ειδικότερα, το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο, συνολικής έκτασης 4.025,97 τ.μ., το οποίο διαθέτει ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα και πιο συγκεκριμένα  στον όρμο του Λογγού καθώς απέχει μόλις 25 μέτρα από την παραλία Λεβρεχειό.

  Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο είναι επικλινές με έντονη κλίση και είναι διαμορφωμένο σε επίπεδα-στάθμες με την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης από σκυρόδεμα και λιθοδομή ενώ έχει κατασκευαστεί τοιχίο αντιστήριξης-οριοθέτησης και στο όριο του με την επαρχιακή οδό.

  Σε αυτή την έκταση έχει ανεγερθεί ένα συγκρότημα τριών διώροφων κατοικιών, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με τοξωτό ημιυπαίθριο χώρο στην στάθμη του ισογείου. Στην κάθε κατοικία, επιφάνειας 75,38 τ.μ., αντιστοιχεί και μια πισίνα με εμβαδόν 33,75 τ.μ..

  Πρόκειται για τρεις λίθινες οικοδομές με σαφή οριοθέτηση του χώρου αποκλειστικής χρήσης κάθε μιας ενώ λειτουργούν αυτόνομα ως επιπλωμένες κατοικίες-βίλες κατά την τουριστική περίοδο.

  Ο πλειστηριασμός επισπεύδεται από την Intrum Hellas ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς είχε αρχικά οριστεί στα 1.189.781 ευρώ, ωστόσο μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας διορθώθηκε προς τα πάνω και τέθηκε στα 1,582 εκατ. ευρώ.

  Η διατηρητέα Bella Vita 

  Την ίδια ημερομηνία έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για την κατοικία Bella Vita, η οποία συνδέεται με μέλη της οικογένειας της εταιρείας ΣΤΕΜΑΡ και επίσης εντοπίζεται στον οικισμό Λογγός, ο οποίος αποτελεί έναν από τους τρεις βασικούς οικισμούς των Παξών.

  Ο πλειστηριασμός αφορά σε ένα οικόπεδο έκτασης 1.686,47 τ.μ., στο οποίο έχει κατασκευαστεί μια παλαιά διώροφη οικοδομή, η οποία έχει επιφάνεια 245 τ.μ. και βρίσκεται σε διπλανή απόσταση με το προαναφερθέν συγκρότημα κατοικιών. Και σε αυτή την περίπτωση, το οικόπεδο διαθέτει εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα.

  Όλα μαζί τα κτίρια λειτουργούν σαν ξενοδοχειακή μονάδα με την ονομασία Stemar Villas. H συγκεκριμένη κατοικία, που έχει την ονομασία Bella Vita, διαθέτει δύο μεγάλα διαμερίσματα με επιφάνεια 120 τ.μ. το καθένα ένα ανά στάθμη.

  Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για ένα ακίνητο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας ενώ έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο κτίριο ιστορικής σημασίας από το υπουργείο πολιτισμού καθώς το έτος κατασκευής του γυρνάει πίσω στο 1865.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη κατοικία είναι αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Sotheby's με την τιμή πώλησης να ανέρχεται στα 2,8 εκατ. ευρώ.

  Ωστόσο, η τιμή εκκίνησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, αν και διορθωμένη προς τα πάνω μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου, έχει οριστεί αρκετά χαμηλότερα και πιο συγκεκριμένα στα 1,47 εκατ. ευρώ. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ