Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Σεπ-2022 08:14

  Helleniq Energy: Έρχονται δύο εξαγορές και δυναμική ανάπτυξη στις ΑΠΕ

  Helleniq Energy: Έρχονται δύο εξαγορές και δυναμική ανάπτυξη στις ΑΠΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Τις επόμενες εβδομάδες ο όμιλος Helleniq Energy αναμένεται να ανακοινώσει δύο εξαγορές στο εξωτερικό που θα σχετίζονται με την αγορά των ΑΠΕ, ανακοίνωσε ο CEO Α. Σιάμισιης στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας εταιρικής ονομασίας των πρώην ΕΛΠΕ.

  Θα πρόκειται για μικρές σε μέγεθος εξαγορές, όπως θα καταδεικνύουν την πρόθεση του ομίλου για ανάπτυξη και εκτός των συνόρων με δεδομένο ότι τα όρια της ελληνικής αγοράς είναι πεπερασμένα και δεν καλύπτουν τις φιλοδοξίες της Helleniq Energy, η οποία στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της και του στρατηγικού πλάνου Vision 2025 δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των ΑΠΕ.

  Σύμφωνα με τον κ. Σιάμισιη, ο όμιλος προβλέπεται να διαθέσει ποσό ύψους 2 δισ. ευρώ για επενδύσεις στη νέα ενέργεια και στο πλαίσιο αυτό είναι ορατός ο στόχος για 1GW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία.

  Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί όχι μόνο μέσα από εξαγορές αλλά και με ισόρροπη ανάπτυξη νέων έργων από τον όμιλο Helleniq Energy με μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.

  "Θέλω να πιστεύω ότι στους επόμενους 1 μήνες θα διπλασιάσουμε την εγκατεστημένη ισχύ των έργων σε λειτουργία του ομίλου" ανέφερε ο κ. Σιάμισιης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ