Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Σεπ-2022 07:30

  Σε Αγγλία, Γαλλία, Κύπρο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σκανδιναβία "στοχεύει" η Profile

  Σε Αγγλία, Γαλλία, Κύπρο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σκανδιναβία "στοχεύει" η Profile
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Φώτη Φωτεινού 

  Στην ανάπτυξη της παρουσίας του σε νέες αγορές και το εξωτερικό θα εστιάσει ο Όμιλος Profile, ο οποίος ανακοίνωσε χθες τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, σύμφωνα με τα οποία ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε 33% και τα καθαρά κέρδη 55%.

  Μεταξύ των προτεραιοτήτων του Ομίλου για το δεύτερο εξάμηνο του έτους περιλαμβάνεται η βελτίωση της θέσης του στις αγορές της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Κύπρου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σκανδιναβίας, καθώς και η διείσδυση σε νέες αγορές.

  Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Ομίλου, τόσο στην περιοχή της Ασίας, όσο και των όμορων περιοχών, αλλά και η αύξηση του εξειδικευμένου προσωπικού στο γραφείο στο Ντουμπάι. 

  Επίσης, στις προτεραιότητες του ομίλου είναι η στοχευμένη προσέγγιση νέων έργων και ιδίως σύνθετων έργων πληροφορικής, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην εγχώρια αγορά του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

  Είναι ενδεικτικό ότι, το τελευταίο διάστημα, έχουν προκηρυχθεί και θα προκηρυχθούν από την ΚτΠ σημαντικοί διαγωνισμοί που αφορούν κομβικές ψηφιακές μεταρρυθμίσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως είναι η επέκταση του εθνικού δικτύου της τηλεϊατρικής, η ψηφιοποίηση των ιατρικών αρχείων του δημοσίου συστήματος υγείας, το Εθνικό Ολοκληρωμένο Σύστημα Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (E-Justice), ο ψηφιακός μετασχηματισμός του υπουργείου Εξωτερικών κ.ά. 

  Άνοδος κύκλου εργασιών και καθαρών κερδών στο πρώτο εξάμηνο  

  Σε ενοποιημένο επίπεδο από συνεχιζόμενες δραστηριότητες (εξαιρώντας τον επιχειρηματικό κλάδο του Ticketing, ο οποίος μεταβιβάσθηκε στις 14 Ιουνίου), ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Prοfile παρουσίασε αύξηση 33% και ανήλθε σε 10,2 εκατ. έναντι 7,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

  Τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 2,6 εκατ. έναντι 2,2 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2021, αυξημένα κατά 18%, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 38%, σε 1,5 εκατ. από 1,1 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 55%, σε 1,04 εκατ. από 0,67 εκατ. ευρώ.

  Συμπεριλαμβανομένων των κερδών από την πώληση του κλάδου Ticketing, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 184%, σε 2,1 εκατ. από  0,8 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2021.

  H ρευστότητα του Ομίλου, όπως υποστηρίζεται, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, με συνολικά χρηματικά διαθέσιμα στο τέλος του α' εξαμήνου στα  16,9 εκατ. ευρώ και καθαρά διαθέσιμα στα 10,0 εκατ. ευρώ, τα οποία, συνυπολογίζοντας την αξία των ιδίων μετοχών που διατηρούσε η εταιρεία, ανέρχονται σε 10,9 εκατ. ευρώ.

  Σε επιχειρησιακό επίπεδο, το α' εξάμηνο του 2022, ο Όμιλος Prοfile έκλεισε νέες συμφωνίες και επεκτάσεις έργων με 24 οργανισμούς σε 12 χώρες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ