Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Σεπ-2022 11:52

  ΟΠΑΠ: Στην περιοχή των 2 δισ. ευρώ θα κλείσουν τα φετινά έσοδα

  ΟΠΑΠ: Στην περιοχή των 2 δισ. ευρώ θα κλείσουν τα φετινά έσοδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

  Κοντά στην περιοχή των 2 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα κλείσουν τα έσοδα του ΟΠΑΠ για το σύνολο της φετινής οικονομικής χρήσης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Jan Karas, να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να ξεπεράσουν ελαφρώς ακόμη και το συγκεκριμένο φράγμα. Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες που επικρατούν στο ευρύτερο μακροοικονομικό περιβάλλον, όπως επεσήμανε ο επικεφαλής του οργανισμού στο πλαίσιο ενημέρωσης θεσμικών αναλυτών, οι προοπτικές δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, τονίζοντας παράλληλα ότι αντιθέτως οι προκλήσεις συνεχίζουν να παραμένουν, όπως οι υψηλές πληθωριστικές τάσεις, οι οποίες επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παικτών με τον αντίκτυπο, ωστόσο, να είναι περιορισμένος σε σύγκριση με άλλους τομείς της βιομηχανίας παιγνίων και στοιχήματος. 

  Άκρως ενθαρρυντικές ήταν οι δυναμικές επιδόσεις που σημείωσε το retail δίκτυο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και ιδιαίτερα τον Αύγουστο, τηρουμένων των γενικότερων συνθηκών που επικρατούν στην αγορά. "Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα αισθανόμαστε ιδιαίτερα τυχεροί για τις υψηλές επιδόσεις που έχουν σημειώσει το ΤΖΟΚΕΡ και το ΤΖΑΚ ΠΟΤ καθώς και άλλα παιχνίδια, κάτι που οφείλεται εν μέρει και στις καινοτομίες που έχουν πλέον εφαρμοστεί στα καταστήματα ΟΠΑΠ", επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. 

  Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν τα έσοδα από τον στοιχηματισμό 

  Σύμφωνα με τον κ. Karas, δύο είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία των εσόδων, τα οποία θα προέλθουν από το κομμάτι του στοιχήματος μέσα στους επόμενους μήνες. Ο ένας συνδέεται με τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση στη διάρκεια της οποία καταγράφεται αύξηση του στοιχηματισμού, ωστόσο παράλληλα παραδοσιακά εμφανίζει υψηλότερο pay out. 

  Ο δεύτερος αφορά στην πρόσφατη απόφαση στην οποία προχώρησε ο οργανισμός για την αλλαγή της στρατηγικής των πιθανοτήτων στα παιχνίδια του, προσφέροντας μεγαλύτερο περιθώριο και ικανότητα παιξίματος στους παίκτες. "Ακούμε τους πελάτες μας και έτσι βελτιώσαμε σημαντικά τον ανταγωνισμό στις πιθανότητες στα παιχνίδια μας στο retail δίκτυο, προκειμένου οι προτάσεις μας να γίνουν ακόμη πιο ελκυστικές σε σύγκριση με το online κανάλι, με στόχο οι υφιστάμενοι πελάτες μας να παίξουν ακόμη περισσότερο και ορισμένοι εξ αυτών να μετακινηθούν εν μέρει από το διαδίκτυο στα φυσικά καταστήματα καθώς και να προσελκύσουμε και νέους πελάτες", σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, λέγοντας, παράλληλα, ότι με βάση τα παραπάνω οδηγήθηκε η εισηγμένη στην αναθεώρηση προς τα κάτω του guidence για τα EBITDA, τα οποία προβλέπει ότι θα κινηθούν φέτος στο επίπεδο των 700 εκατ. ευρώ. 

  Στο τελευταίο τρίμηνο η ολοκλήρωση της συναλλαγής με Betano

  Σε ό,τι αφορά τώρα την ολοκλήρωση της συναλλαγής του μειοψηφικού ποσοστού στην Betano, ο χρόνος θα εξαρτηθεί από τις εγκρίσεις που αναμένονται από τις ρυθμιστικές αρχές, καθώς από τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της Ελλάδας και της Κύπρου. Εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, το πιο πιθανό είναι η συναλλαγή να έχει κλείσει εντός του τελευταίου τριμήνου της τρέχουσας χρονιάς. 

  Τέλος, θυμίζουμε ότι τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) του οργανισμού για το α΄ εξάμηνο του 2022 ανήλθαν στα 899,3 εκατ. ευρώ (+57,7% σε ετήσια βάση). Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα 335,7 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 167,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 63,9% και 111,9% αντίστοιχα, σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2021.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ