Παρασκευή, 29-Ιουλ-2022 07:43
Λάμψα: Εντός του 2024 το νέο boutique ξενοδοχείο με σουίτες στο διατηρητέο της Ζαλοκώστα

της Ματίνας Χαρκοφτάκη
Εντός του 2024 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής για το νέο τουριστικό κατάλυμα που σχεδιάζει να ανοίξει στο κέντρο της Αθήνας ο όμιλος Λάμψα.
Το καινούργιο ξενοδοχείο, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το Μεγάλη Βρετανία, το King George και το πιο πρόσφατο Athens Capital Center Hotel - MGallery, θα λειτουργήσει στο διατηρητέο κτίριο επί της οδού Ζαλοκώστα 7-9, απέχοντας μόλις μια ανάσα από το Σύνταγμα αλλά και από τα υπόλοιπα 3 ξενοδοχεία.
Θυμίζουμε ότι η εταιρεία ειδικού σκοπού της εισηγμένης με την ονομασία Ζαλοκώστα Τουριστική επικράτησε στο διαγωνισμό που είχε "τρέξει" στα τέλη του περασμένου έτους ο ΕΦΚΑ, στον οποίο ανήκει το εν λόγω κτίριο, με στόχο την αξιοποίησή του.
Το ακίνητο κατακυρώθηκε, τελικά, στην εταιρεία του ομίλου με το μηνιαίο μίσθωμα να κλείνει στις 34.500 ευρώ ενώ η σύμβαση προβλέπει την εκμίσθωση για χρονικό διάστημα 30 ετών με δυνατότητα παράτασης για 10 ακόμα χρόνια.
"Το νεοκλασικό ακίνητο στην Ζαλοκώστα θα μετατραπεί σε ένα boutique ξενοδοχείο, το οποίο θα αποτελέσει παράρτημα του Athens Capital Center Hotel - MGallery ", υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Τάσος Χωμενίδης στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης και συνέχισε λέγοντας:
"Πρόκειται για μια επένδυση, η οποία θεωρούμε ότι θα βοηθήσει το κέντρο της Αθήνας ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την προσωπικότητα του MGallery. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την προσθήκη νέων σουιτών στη δυναμικότητα του MGallery, καλύπτοντας το κενό που υπάρχει καθώς σήμερα υστερεί σε αριθμό σε ό,τι αφορά στις σουίτες".
Επομένως, το νέο ξενοδοχείο στη Ζαλοκώστα θα περιλαμβάνει σουίτες καθώς και apartments, που θα είναι διαθέσιμα και για μεγαλύτερο χρόνο μίσθωσης σε σύγκριση με το βραχυχρόνιο χαρακτήρα που συνήθως εμφανίζει ένα κλασικό δωμάτιο ξενοδοχείου.
Πρόκειται για μια επένδυση, το κόστος της οποίας αναμένεται να αγγίξει τα 2,5 εκατ. ευρώ ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί ο ακριβής αριθμός των σουιτών που θα δημιουργηθούν καθώς το τελικό νούμερο θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από τις παρεμβάσεις που θα κάνει το υπουργείο πολιτισμού. "Αποτελεί ένα διατηρητέο κτίριο και για εμάς προτεραιότητα είναι να σεβαστούμε την ιστορικότητά του", επεσήμανε ο κ. Χωμενίδης.
Να σημειωθεί ότι το κτίριο με έτος κατασκευής το 1939, αποτελείται από 2 υπόγεια, ισόγειο και 5 ορόφους και διαθέτει στο εσωτερικό του ορισμένα στοιχεία, χαρακτηριστικά δείγματα της αρχιτεκτονικής του μεσοπολέμου.
Σε ό,τι αφορά τώρα στο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου, τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται να υποβληθούν οι αιτήσεις για τις απαραίτητες άδειες, οι οποίες προβλέπεται να έχουν εκδοθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2023, δίνοντας το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής και μετατροπής του σε ξενοδοχείο.
Σύμφωνα με τον κ. Χωμενίδη, οι εργασίες υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι εντός του 2024 θα είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία.
Τέλος, να σημειωθεί ότι το νεοκλασικό ακίνητο στη Ζαλοκώστα 7-9 διατέθηκε για πρώτη φορά σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό από τον ΕΦΚΑ τον Σεπτέμβριο του 2018, ωστόσο παρά τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει για ενδιαφέρον από υποψήφιους μισθωτές, παρέμενε για χρόνια στα αζήτητα, μέχρι που πριν μερικούς μήνες κατακυρώθηκε στον όμιλο Λάμψα.