Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Ιουλ-2022 12:52

  Mytilineos: EBITDA 263 εκατ. αναμένει η αγορά - Τα αποτελέσματα αναμένεται να ξεπεράσουν το consensus

  Mytilineos: EBITDA 263 εκατ. αναμένει η αγορά - Τα αποτελέσματα αναμένεται να ξεπεράσουν το consensus
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα 263 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται το consensus των χρηματιστηριακών για τα EBITDA εξαμήνου που θα ανακοινώσει αύριο η Mytilineos. Ωστόσο με βάση τις ανακοινώσεις που έχει κάνει η εισηγμένη αλλά και το guidance που έχει δοθεί από πλευράς διοίκησης, τα πραγματικά αποτελέσματα αναμένεται να κινηθούν υψηλότερα κάνοντας θετική έκπληξη, εξέλιξη που θα σημαίνει ότι σε συνέχεια της δημοσίευσης, οι χρηματιστηριακές θα κληθούν να αναπροσαρμόσουν ανάλογα τις εκτιμήσεις τους για το σύνολο του έτους.

  Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Consensus όπως έχει διαμορφωθεί με τη δημοσίευση των εκτιμήσεων στα previews, ο τζίρος του εξαμήνου αναμένεται να κινηθεί κατά μέσο όρο στα 2,075 δισ. με τα κέρδη EBITDA στα 263 εκατ. ευρώ και τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη στα 136 εκατ. ευρώ. Η μικρότερη εκτίμηση για τον τζίρο είναι στα 1,936 δισ. ευρώ και η υψηλότερη στο 2,15 δισ ευρώ. Η μικρότερη εκτίμηση για τα κέρδη EBITDA είναι στα 256 εκατ. ευρώ και η μεγαλύτερη στα 267 εκατ. ευρώ, ενώ για τα καθαρά κέρδη η χαμηλότερη στα 133 εκατ. ευρώ και η μεγαλύτερη στα 140 εκατ. ευρώ. 

  Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα β τριμήνου, η μέση εκτίμηση για τον τζίρο είναι στο 1,033 δισ. ευρώ με χαμηλότερη τα 894 εκατ. ευρώ και υψηλότερη στο 1,103 δισ. ευρώ. Για τα EBITDA η μέση εκτίμηση είναι στα 133 εκατ. ευρώ με τη χαμηλότερη στα 126 εκατ. ευρώ και την υψηλότερη στα 137 εκατ. ευρώ, ενώ για τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη η μέση εκτίμηση είναι στα 69 εκατ. ευρώ με τη χαμηλότερη εκτίμηση στα 66 εκατ. ευρώ και την υψηλότερη στα 73 εκατ. ευρώ. 

  Τα αποτελέσματα του β' τριμήνου και εξαμήνου της Mytilineos ανακοινώνονται αύριο Πέμπτη 28 Ιουλίου. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ