Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Ιουλ-2022 12:29

  Ψήφος εμπιστοσύνης της Capital Group στην Alpha Bank

  Ψήφος εμπιστοσύνης της Capital Group στην Alpha Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένας από τους τρεις μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές παγκοσμίως, η Capital Group, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 2,6 δισ. δολαρίων, ενημέρωσε την Alpha Bank ότι απέκτησε το 5,03% της εισηγμένης εταιρείας στο Χρηματιστήριο, δηλαδή της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών, στην οποία ανήκει κατά 100% η τράπεζα Alpha Bank.

  Η απόκτηση του πακέτου των 109.583.436 μετοχών (5,03%) και των αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου, πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου, ενώ σήμερα ενημερώθηκαν με επιστολή της Alpha Bank οι αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές.

  Η είσοδος της Capital Group στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank συνδέεται χρονικά με την επίτευξη μονοψήφιου ποσοστού μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ("κόκκινα δάνεια”) και με την επιστροφή της τράπεζας στην κερδοφορία.

  Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος της Alpha Bank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο και β’ τρίμηνο του 2022 στις 2 Αυγούστου, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση και ενημέρωση των διεθνών αναλυτών από τη διοίκηση της τράπεζας μέσω τηλεδιάσκεψης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ