Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Ιουλ-2022 07:59

  Adidas: Τι κόστισε και τι φέρνει για την ελληνική αγορά αθλητικών η επιστροφή στην Ερμού

  Adidas: Τι κόστισε και τι φέρνει για την ελληνική αγορά αθλητικών η επιστροφή στην Ερμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Λαμπίρη

  Να εκμεταλλευτεί το κενό που ουσιαστικά έχει δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην αγορά, ιδίως μετά την αλλαγή σκυτάλης στον έτερο μεγάλο παίκτη των αθλητικών ειδών, τη Nike και τη μετάβαση από την εποχή Folli Follie στον όμιλο του Antonio Percassi, επιδιώκει η Adidas, η οποία από χθες άνοιξε και επίσημα την πόρτα στο καινούργιο της κατάστημα στην οδό Ερμού 44. 

  Το ακίνητο που ανήκει στον εισηγμένο όμιλο Κλουκίνας-Λάππας, με αξία αποτίμησης στα 12 εκατ. ευρώ, ενώ χρειάστηκε περίπου το 10% της αξίας αποτίμησης, δηλαδή περί τα 1,2 εκατ. ευρώ για την πλήρη ανακαίνιση και αναβάθμισή του, εξελισσόμενο σε ένα νέας γενιάς κατάστημα πώλησης στον κεντρικότερο εμπορικό δρόμο της χώρας. H συνολική επιφάνεια του ακινήτου είναι 884 τετραγωνικά μέτρα -υπόγειο, ισόγειο, ημιώροφος, πρώτος όροφος- και αποτελεί ένα αμιγώς επενδυτικό ακίνητο που διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό του ο όμιλος Κλουκίνα-Λάππα, στο οποίο κατά το παρελθόν στεγαζόταν κατάστημα της Mothercare, εμπορικό σήμα που διαχειρίζεται ο εν λόγω όμιλος. Θυμίζουμε μάλιστα ότι η Κλουκίνας-Λάππας διατηρεί και ένα ακόμα επενδυτικό ακίνητο στην Ερμού, όπου φιλοξενείται το κατάστημα Zara, με συνολική επιφάνεια 1.438 τ.μ.

  Πώληση των αμιγώς αθλητικών σειρών της Adidas

  Το καινούργιο κατάστημα της Adidas επικεντρώνεται αποκλειστικά στη διάθεση των αμιγώς αθλητικών προϊόντων, με εξαίρεση τη συλλογή προϊόντων αθλητικής μόδας της σχεδιάστριας, Stella McCartney, τα οποία επίσης διατίθενται στον χώρο. Θα θυμίσουμε ότι ένα ακόμα κατάστημα Adidas βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κατάστημα της Ερμού, στον κάθετο του κεντρικού δρόμου, την οδό Καλαμιώτου, το οποίο διαθέτει συλλογές αθλητικής μόδας και όχι προϊόντα άθλησης. Συνολικά, αυτήν τη στιγμή η Adidas διαθέτει στην Ελλάδα 13 σημεία πώλησης, ενώ ο κύκλος εργασιών της στην τελευταία δημοσιευμένη χρήση του 2020 ήταν 116,48 εκατ. ευρώ, έναντι 142,18 εκατ. ευρώ το 2019, επηρεασμένη από την πανδημία. 

  Στα σκαριά και νέο κατάστημα outlet στην Αττική

  Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτήν τη στιγμή είναι προγραμματισμένη η λειτουργία ενός εκπτωτικού καταστήματος στα πρότυπα της Νέας Σμύρνης, της Αγίας Παρασκευής και της Θεσσαλονίκης. Το εκπτωτικό κατάστημα σύμφωνα με πληροφορίες θα βρίσκεται στον ευρύτερο πυρήνα του κέντρου της Αθήνας και αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση της εταιρείας, που θα οδηγήσει στις τελικές αποφάσεις αναφορικά με το ποιο κτίριο θα στεγάσει το εν λόγω σημείο πώλησης. 

  Σε ό,τι αφορά το καινούργιο κατάστημα της Adidas στην Ερμού, αποτελεί αυτήν τη στιγμή το μεγαλύτερο από τα υπάρχοντα σημεία πώλησης της εταιρείας στην Ελλάδα. Η επιστροφή της γερμανικής μάρκας και επί της ουσίας της Adidas Hellas επί της οδού Ερμού, πραγματοποιείται εκ νέου μετά τη διακοπή λειτουργίας του προηγούμενου καταστήματος που διατηρούσε εκεί, στον αριθμό "50”. 

  Σημειώνεται ότι η μίσθωση του ακινήτου από την Κλουκίνας-Λάππας στην Adidas ξεκίνησε να τρέχει από τον Απρίλιο του 2021. Ωστόσο, η ολοκλήρωση της ανακατασκευή του καθυστέρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά περίπου τέσσερις μήνες, λόγω ζητημάτων που παρουσιάστηκαν στη στεγανότητα των υπόγειων χώρων του κτιρίου, το οποίο χρειάστηκε δραστικές παρεμβάσεις προκειμένου να είναι αυτήν τη στιγμή πλήρως λειτουργικό. Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα ακίνητο, του οποίου η κατασκευή χρονολογείται κατά τη δεκαετία του 1950. 

  Ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τη Nike

  Η κίνηση αυτή έρχεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση της Adidas στην ελληνική αγορά, τη στιγμή που η Nike βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο ως προς τη λειτουργία της στην Ελλάδα, μετά την ανάληψη του σήματος από τον ιταλικό όμιλο Percassi. Η στρατηγική της Nike μάλιστα έχει επικεντρωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στη διατήρηση αποκλειστικά εταιρικών καταστημάτων, έχοντας προχωρήσει στη διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων που διατηρούσαν δικαιοδόχοι της στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι το τελευταίο από τα καταστήματα της που διέκοψε τη λειτουργία του ήταν εκείνο της Θεσσαλονίκης εντός του 2021, ενώ είχε προηγηθεί η διακοπή λειτουργίας καταστημάτων σε Καλλιθέα, Χαλάνδρι και Λάρισα, τα οποία διαχειριζόταν κατά το παρελθόν ο όμιλος Folli Follie και μετατράπηκαν σε καταστήματα υπό την ταμπέλα "Collective”, την οποία δημιούργησε η Folli Follie. Αυτήν τη στιγμή η Nike στην Ελλάδα διατηρεί έξι καταστήματα, από τα δεκαπέντε που είχε στο δίκτυό της όταν ανέλαβε ο όμιλος Percassi, με το κεντρικότερο από αυτά να βρίσκεται επίσης στην Ερμού, έναντι της πλατείας Συντάγματος. 

  Ισχυρός είναι σε κάθε περίπτωση ο ανταγωνισμός στον τομέα των αθλητικών ειδών επί της οδού Ερμού, όπου διατηρούν καταστήματα ο όμιλος Φουρλή (Intersport, The Athlete’s Food), η διεθνής μάρκα Foot Locker, η Nike και πλέον η Adidas μετά την επιστροφή της.

  Στην Ελλάδα, η Adidas εκτός από το δίκτυο καταστημάτων που διατηρεί, τροφοδοτεί με τα προϊόντα της μεγάλες εταιρείες αθλητικών ειδών όπως την Intersport και την Cosmos Sport, ενώ διατηρεί τη διανομή και τα logistics των προϊόντων της στη χώρα μας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ