Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Ιουν-2022 14:42

  Έντονη φημολογία για είσοδο Μπάκου - Καϋμένακη στην Intrakat

  Έντονη φημολογία για είσοδο Μπάκου - Καϋμένακη στην Intrakat
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα 

  Εντείνεται η φημολογία τις τελευταίες ώρες για επικείμενη είσοδο των εφοπλιστών και πρώην βασικών μετόχων του Ελλάκτωρα, Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη στην Intrakat.

  Όπως είχε γράψει το Capital.gr στις 7/5, μετά την αποχώρησή τους από τον Ελλάκτωρα "οι δύο επιχειρηματίες επιθυμούν να επενδύσουν σε άλλο κατασκευαστικό Όμιλο, με παρουσία τόσο στον κλάδο της κατασκευής όσο και της ενέργειας".

  Για τις φήμες περί εξαγοράς της Intrakat από τους κ.κ Καϋμενάκη και Μπάκο, ρωτήθηκε σήμερα η διοίκηση της κατασκευαστικής στη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, με τον Αντιπρόεδρο του Ομίλου, Δημήτριο Κούτρα, να αναφέρει: "Για να τελειώσω με τα δημοσιεύματα, εμείς είμαστε ένα θεσμικό όργανο και σαν Intrakat δεν έχουμε τίποτα να πούμε για αυτά, ούτε κουβέντες κάνουμε. Αυτά θα ανακοινωθούν, αν υπάρχουν κουβέντες, που δεν ξέρω αν υπάρχουν, από εκεί που πρέπει", παραπέμποντας ουσιαστικά στον επικεφαλής της holding, Σωκράτη Κόκκαλη.

  Πηγές με τις οποίες συνομίλησε το Capital.gr παραδέχονται ότι έχουν γίνει συζητήσεις και επαφές μεταξύ των δύο επιχειρηματιών και του Σωκράτη Κόκκαλη για την εξαγορά της Intrakat, χωρίς ωστόσο -μέχρι στιγμής- να υπάρχει κλεισμένη συμφωνία. Μάλιστα οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι υπάρχει απόκλιση μεταξύ του προσφερθέντος και του ζητούμενου τιμήματος.  

  Χρηματιστηριακές πηγές σχολιάζοντας το τίμημα που ακούγεται τις τελευταίες ώρες ύψους 3 ευρώ ανά μετοχή το χαρακτήρισαν ως "πολύ υψηλό", συμπληρώνοντας ωστόσο πως δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα και ότι σαφώς σε περίπτωση οριστικοποίησης του deal το τίμημα θα είναι υψηλότερο από την τρέχουσα τιμή της μετοχής στο ταμπλό (σήμερα διαπραγματεύεται στα 2,35 ευρώ με άνοδο άνω του 12%). 

  Επίσης σε περίπτωση που τελικά ο Σωκράτης Κόκκαλης αποφασίσει να προχωρήσει σε πώληση ποσοστού άνω του 50% του κατασκευαστικού Ομίλου στους κ.κ Μπάκο και Καϋμενάκη, τότε θα πρέπει εκείνοι να προχωρήσουν στην υποβολή δημόσιας πρότασης. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ