Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Ιουν-2022 08:02

  Στο στόχαστρο της Premia Properties 10 νέα ακίνητα – Στα 100 εκατ. το ύψος της επένδυσης

  Στο στόχαστρο της Premia Properties 10 νέα ακίνητα – Στα 100 εκατ. το ύψος της επένδυσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Ελένης Μπότα

  Τουλάχιστον 10 ακίνητα, έτοιμα ή υπό ανάπτυξη, βρίσκονται στο στόχαστρο της Premia, συνολικής αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Κων. Μαρκάζο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτευχθεί νωρίτερα ο στόχος για την αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου της εταιρείας σε 500 εκατ. ευρώ. 

  Όπως ανέφερε ο ίδιος στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσει την απόκτηση ενός ακόμα αποθηκευτικού χώρου σύγχρονων προδιαγραφών σε σημείο με υψηλή ζήτηση.  

  Σε σχέση με την πορεία της αγοράς, ο κ. Μαρκάζος ανέφερε πως η κατάσταση "αυτή τη στιγμή, τόσο διεθνώς, όσο και στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη και για τα χρηματιστήρια και για τα ομόλογα και για τα ακίνητα.

  Υπάρχει ένας πληθωρισμός που δεν τον έχουμε ξαναβιώσει τα τελευταία χρόνια, υπάρχει προοπτική ανόδου επιτοκίων, πτώση μετοχών και ομολόγων και πιθανή πίεση στις αποτιμήσεις των εταιρειών".

  Σύμφωνα με το ίδιο υπάρχει υψηλή ζήτηση για χώρους logistics και "πράσινα γραφεία" ωστόσο όπως είπε οι αποδόσεις υποχωρούν, όπως για παράδειγμα στους αποθηκευτικούς χώρους όπου παλαιότερα ήταν στο 10% και πλέον έχουν πέσει στο 7%. 

  Όπως είπε ο κ. Μαρκάζος η εταιρεία έχει θωρακιστεί καθώς "έχουμε διασπορά μισθωτών, χαμηλό συντελεστή μόχλευσης στο 37,4% και μέση σταθμισμένη διάρκεια δανείων 7,1 χρόνια και ταμειακά διαθέσιμα 87 εκατ. στο τέλος του 2021".  

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Premia αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία για την απόκτηση των εγκαταστάσεων των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, η οποία έχει ολοκληρωθεί και ήδη προχωρούν τα πρώτα έργα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, ενώ όπως υποστήριξε "θα μας ενδιέφερε το μοντέλο της συμφωνίας αυτής να το ακολουθήσουμε και με άλλα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα". 

  Αναφορικά με τη συμφωνία για τα ακίνητα της Οινοποιίας Μπουτάρη εκκρεμεί δικαστική απόφαση για το σχέδιο εξυγίανσης, η οποία αναμένεται να εκδοθεί τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο το αργότερο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ